Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Cin Çukuru haciz nedeniyle yıllardır atıl kalmış

Bandırma Cin Çukuru haciz nedeniyle yıllardır atıl kalmış

Komşu ilçemiz Bandırma'da bulunan Çin Çukuru mezbelelikten kurtarılıyor

Komşu ilçemiz Bandırma'da bulunan Çin Çukuru mezbelelikten kurtarılıyor
Bir dönem Bandırmaspor`un futbol stadı olarak kullandığı, Bandırma halkınca Çin Çukuru olarak bilinen alanın mezbelelikte kurtarılması için harekete geçildi.
Mülkiyeti Bandırma Belediyesi`ne ait olan Cin Çukurunda çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.
Mezbelelik bir görünüme sahip olan eski stat alanında, belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında yeni spor alanları ve yeşil alanlar oluşturularak modern bir görünüme kavuşturulması amaçlanıyor. Düzenleme çalışmalarını yerinde takip eden Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, çalışmalar hakkında basına bilgi verdi. 
Mirza, başlatılan bu çalışmalarla eski ve kötü bir görünüme sahip olan bu alanın, yeni düzenlemelerle halkımızın vakit geçirebileceği güzel bir alana dönüştürüleceğini belirtti.
Mirza, devamında şöyle konuştu: "Buranın hacizli olması nedeniyle yapmayı planladığımız daha büyük bir projeyi hayata geçiremedik. Şu anda Cin Çukuru dediğimiz eski stat alanında gördüğünüz gibi belediyemize ait iş makineleri ve ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bandırma Belediyesi olarak biz bu bölgede uygulamayı düşündüğümüz çok modern bir projemiz vardı. Altında 1000 araçlık otoparkın olduğu, kasabından manavın alışveriş dükkanlarının yer aldığı, toplantı salonları ve yeşil alanlar düşünüyorduk. Ancak bu alan Belediyemizin geçmiş dönemlerden hazineye olan su borcu nedeniyle haciz edilmiş durumda. Bundan dolayı bu büyük projemizi hayata geçiremiyoruz. Eski stadyum alanını güzel bir görünüme kavuşturmak için yeni bir çevre düzenleme yapıyoruz. Ama sonuçta burasını atıl bir durumda bırakmak istemediğimiz için buralarda çevre düzenlemeleri yapımına başladık. Öncelikle Hacı Keşfettin Caddemizde parkelerimizi döşedik. Ardından o çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için bu bölgedeki eski duvarları yıktık. Devamında 801 sokaktan aşağıya doğru inen duvarları yıkarak çokça kullanılan o yolu da genişlettik. Bunun dışında gördüğünüz çalışama da toprakları belli bir eğimle yayıp çimlendirme ve yeşillendirme çalışmalarımızı da tamamlayarak buranın yaşanabilir bir hale gelmesini sağlayacağız. Ayrıca Hastane köşesine de uygun bir şekilde bir kafeterya ya da çay bahçesi oluşturmayı planlıyoruz. Ön alanlarda ise çocuk oyun grubu yaparak buradaki vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği bir alan oluşturacağız. Önceden spor alanı olarak kullanılan bu bölgede halı saha, basketbol ve voleybol sahası yapacağız. Yine bu alt taraftaki alanlara spor alanları yapacağız. Bir halı saha, basketbol ve voleybol sahası yapmayı planlıyoruz. Önceden spor alanı olarak kullanılan bu yeri yine gençlerimizin ve çocuklarımızın tarafından kullanılmasını sağlayacağız. Çocuk oyun grupları, spor aletleri, spor sahaları ve çevre düzenlemeleriyle bu alanı daha güzel ve daha modern bir görünüme kavuşturacağız. Bandırmaspor`un otopark olarak kullandığı alanı da iyileştirme yaparak daha güzel bir görünüme kavuşturacağız ve bu otoparkımız yine Bandırmaspor tarafından kullanılmaya devam edilecek. Kısacası Cin Çukuruna, belediye olarak büyük bir proje yapmayı hedeflediğimizden dolayı hizmet için biraz beklemek zorunda kaldık. Ancak üzerinde haciz olduğu için bu projemiz ne yazık ki gerçekleşemedi. Şimdi de burasını çevre düzenlemeleriyle vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli