Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Cezaevine 3 Bin Tutuklu ve Hükümlü

Bandırma Cezaevine 3 Bin Tutuklu ve Hükümlü

Bandırma Cezaevi, 3 bin hükümlü ve tutukluya bulunduracak konuma getirildi.

Bandırma Cezaevi, 3 bin hükümlü ve tutukluya bulunduracak konuma getirildi. 
Cezaevinin son durumu ile ilgili bilgi veren Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, şunları söyledi:
"Cezaevleriyle kalkınma olmaz, Bunu Bandırma`ya ekonomik  getiri olarak düşünmek,   meseleyi çok az yönüyle kavramak anlamına gelir..  Gönül ister ki  cezaevleri olmasın.  Ancak her toplumda olduğu gibi,  hatta bizde batı toplumlarına göre suç işleme oranı çok daha fazla. Toplum yaşamında ne yazık ki  suç işleniyor. Tabii ki suç işleyenlerin ıslahı için  cezaevlerinin koşulları çok önemlidir. En önemlisi cezaevindeki insana, insanca bir ortam sağlamak gerekir. Daha da önemlisi cezaevindeki insanlara yarın ceza süresi bittiğinde  bir alternatif oluşturmak, yani ıslah çok önemlidir.Bu kapsamda koşulları çok kötü küçük ilçe cezaevlerimiz var. Bunların kapanması gerekiyor. Bu nedenle yeni cezaevlerine ihtiyaç var. İşte Bandırma cezaevleri bitti. Burhaniye devam ediyor. Bu olaya böyle bakmak çok daha anlamlı. Cezaevlerinde iş yurtları olmalı. Bu mahkumlar yarın cezalarını çektiklerinde, hayata, tekrar topluma karıştıklarında bir alternatifleri olması çok önemli. Bir meslek sahibi olup, suç işlemeye mecbur kalmamaları çok çok önemli. Bandırma cezaevlerine gelince.  3 bin mahkum, 800 personel olmak üzere  Bandırma cezaevinde sonuçta 3800 civarında  bir yoğunluk olacak. Örneğin, biz burada aile hekimi görevlendirilmesiyle ilgili yazışmalarımızı yaptık. Cezaevleri, o bölgede bir hareketlilik oluşturuyor. 3 bin civarındaki mahkumun gıdası var, giyimi var, iş yurtlarına malzeme var.  Tabii ki  ilçeye bir hareket sağlayacak.  Ama ben bir hukukçu, aynı zamanda bir idareci olarak  olayın bu boyutuna bakmıyorum. Cezaevleri ne kadar az olursa ki, inşallah bu da eğitimle gerçekleşecektir, insanlara iş imkanı ile olacaktır. Yeni okullar, yeni işlerle beraber`mahkum yok` diye cezaevlerini kapatmayı konuşuyor olmamızı çok öncelikle tercih ederim."
Bandırma`ya hükümlü ve tutuklu  nakillerinin sürdüğünü bildiren Vali Turhan, "Bu sayı 3 bin civarında olacak ve cezaevinde 800 personel görev yapacak" dedi.
Bandırma Cezaevi`nde biner kişilik kapasiteye sahip iki T tipi ve 500 kişi kapasiteli açık cezaevi yapımı geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Ayrıca, M tipi cezaevinde ise 500 hükümlü ve tutuklu kalıyordu. Yeni yapılan cezaevleriyle birlikte kapasite 3 bine yükseldi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli