Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediyesinden şehir içi düzenlemesi

Bandırma Belediyesinden şehir içi düzenlemesi

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, şehir içinde devam eden kavşak düzenleme çalışmalarını yerinde izledi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, şehir içinde devam eden kavşak düzenleme çalışmalarını yerinde izledi.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediyesi`ne bağlı ekiplerin şehir içinde devam eden çalışmalarını kontrol etti. 
Pekel, Ordu Caddesi ve Hamit Kaplan Caddesi kavşağında devam eden Bulvar düzenleme çalışmalarıyla 1019 sokakta başlatılan yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Bandırma Kent Merkezi Trafik Planlaması-Yol ve Kavşak Düzenlenme çalışmaları kapsamında Bandırma Ticaret Lisesi önünde yer alan kavşakta devam eden düzenleme hakkında bilgi veren Başkan Pekel, bu çalışmayla bu alanda trafik akışının rahatlamasını ve meydana gelen kazaların önüne geçilmesini amaçladıklarını söyledi.
Pekel, açıklamasın şöyle sürdürdü: "Kent içi trafiğinin rahatlatılmasına yönelik ODTÜ çıkışlı bir firmaya yaptırdığımız projelerin yaşama geçirilmesi ile ilgili bir çalışmayı ekiplerimiz Ordu ile Hamit Kaplan Caddesinin kesiştiği noktada kavşak düzenleme çalışmalarını yerine getiriyor. Bu çalışma, daha önce burada meydana gelen önemli kazaların önüne geçerek trafik akışını kolaylaştıran ve rahatlatan bir uygulama olacak. Ayrıca bu kavşaklarda yer alan yeşil alanlarımızın altyapıları hazır ve birtakım düzenlenmelerle çalışmalarımız son şeklini almış olacak. Yaya kaldırımlarıyla, ışıklandırma çalışmalarıyla da Bandırmamıza yakışan, bu mahallemize yakışan bir çalışma ortaya çıkmış olacak" dedi.
Paşakonak`ta yol yenileme çalışmaları
Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklarında yol-kaldırım yenileme çalışmalarını yerine getirmeyi sürdürüyor. Ekipler, bu çalışmalar kapsamında Paşakonak Mahallesi 1019 sokakta yol yenileme çalışmalarına başladı.
Yol yapım çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Pekel, bu bölgedeki çalışmaların kısa tamamlanacağını söyledi.
Paşakonak Mahallesinde yer alan 1019 sokakta ve buradaki birkaç sokakta asfaltın kalitesinin son derece kötü durumda olduğunu kaydeden Pekel "Onunda ötesinde çeşitli dönemlerde üst üste atılan asfalt, kaldırımla yol seviyesini aynı noktaya taşıdığını görüyoruz. Bu durum hem yaya trafiği açısından hem de aşırı yağışlarda ciddi problemler ortaya çıkarıyor. Ekiplerimiz yol üzerindeki eskimiş ve fazla olan asfalt katmanı freze makinesi ile temizliyor. Bu çalışmalarımızın ardından bu cadde ve sokaklarımızda asfaltlama ve kaldırım döşeme çalışmalarımızı yerine getireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false