Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediye Meclisi Toplandı 4 üye artık meclis dışında

Bandırma Belediye Meclisi Toplandı 4 üye artık meclis dışında

Bandırma Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında, devamsızlıkları nedeniyle Adalet ve Kalkınma Partisi’nden(AKP) üç, bağımsız bir üyenin üyelikleri düşürüldü.

Bandırma Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında, devamsızlıkları nedeniyle Adalet ve Kalkınma Partisi’nden(AKP) üç, bağımsız bir üyenin üyelikleri düşürüldü.
Uzun tartışmaların ve bu dört meclis üyesinin savunmalarının okunmasının ardından AKP’den Zeynep Özdemir, Hasan Fahri Atlı ve Ramazan Yaşar ile bağımsız üye Basri Ersan Kırbaş’ın üyelikleri, “Millet İttifakı”nı oluşturan CHP ve İyi Partililerin oylarıyla oy çokluğu ile düşürülürken, “Cumhur İttifakı”nı oluşturan AKP ve MHP’li üyeler ret oyu kullandılar.
“Cumhur İttifakı” üyeleri, dört meclis üyesi için alınan bu kararın siyasi olduğunu öne sürerken, “Millet İttifakı” üyeleri ise kararın yasa ve yönetmeliklere dayandığını belirttiler.
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Eğer bu konuda yasa ve yönetmelikleri uygulamazsak, Bandırma Belediye Meclisi tümüyle düşebilir. Bunun örneği Adana’da yaşandı. Bunu göze almamız mümkün değildir. Hukuka başvurma hakkınız var. Mahkemeden yapılan işlemin haksız olduğu kararı çıkarsa tabii ki yeniden meclise dönersiniz” dedi.
Gergin geçen toplantıda CHP’den Fatma Sibel Karabacakoğlu ve Merve Polat, AKP’den Zeynep Özdemir, Fahri Atlı ve Ramazan Yaşar, MHP’den Harun Algül ve bağımsız Basri Ersan Kırbaş da konuştu. Dört üyenin üyeliklerinin düşürülmesi konusunda alınan kararın ardından, toplantı bitmeden AKP grubu salonu terk etti.
HASAN SUR’UN İSMİ VERİLDİ
Toplantıda, üç dönem Bandırma Belediye Başkanlığı görevini üstlenen, 2021 yılında vefat eden Hasan Sur’un isminin bir caddeye verilmesi konusu da görüşüldü.
Yeni Mahalle’de, “Kartalçeşme” bölgesinde imara yeni açılan bir caddeye Hasan Sur’un isminin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
HALİL ÜNLÜ’NÜN İSMİ DE ÖNERİLDİ
Yine CHP grubu tarafından,Bandırma’nın eski belediye başkanlarından Dr. Halil Ünlü’nün isminin de Bandırma’daki bir caddeye verilmesi önerildi.
“Millet İttifakı” tarafından verilen önerge, Bandırma’ya hizmet eden başka isimlerin de düşünülerek değerlendirilmesi için İnceleme ve Araştırma Komisyonu’na gönderildi.
Meclisin, nisan ayı toplantısını 5 Nisan 2022 Salı günü, saat 18.00’de yapması kararlaştırıldı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı