Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediye Meclisi Toplandı

Bandırma Belediye Meclisi Toplandı

Bandırma Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Mazeretleri nedeniyle CHPden Asuman Korzay, AKPden Orkun Sencerin katılmadığı toplantının,

Bandırma Belediye Meclisi`nin Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Mazeretleri nedeniyle CHP`den Asuman Korzay, AKP`den Orkun Sencer`in katılmadığı toplantının, imar planı değişikliği ağırlıklı gündeminin son maddesi olan belediyenin 2012 mali yılı kesin hesap cetvelleri hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısının ardından söz alan AKP`li Mesut Tatlıdil, CHP`li yerel yönetimi eleştirdi. Yerel yönetimin, 2012 yılında planladığı 67 milyon liralık gelir yerine 64,5 milyon lira gelir toplaması nedeniyle Bandırma`nın 2,5 milyon lira eksik hizmet aldığını öne süren Tatlıdil, belediye gelirlerinin % 83`ünü merkezi hükümetin ödenekleri, vergi gelirleri ve su faturaları tahsilatının oluşturduğuna dikkati çekerken, "Belediye yönetimi, oy kaygısıyla başta Cumhuriyet alanı olmak üzere cadde ve sokaklardaki esnaf işgalleri karşısında aciz kalıyor" dedi. Tatlıdil`e yanıt veren Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, AKP Hükümeti ve AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan`ın belediyenin mülk ve gelirlerine hacizler getirerek engellemelerine karşın Bandırma`ya en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarına işaret ederken, "Sizden destek beklentimiz de yok ama köstek olmayın yeter" dedi.  Mirza, belediyenin aylık giderinin 5 milyon 41 bin lira olduğunu sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, şunları söyledi:
"Belediyemizin, bizden önceki yerel yönetimlerden kalan Hazine`ye büyük  su borcu dışında kimseye borcu yok. AKP`nin tüm engellemelerine karşın Bandırma`ya her çeşit hizmeti verme çabası içindeyiz. Bandırma`da yolunu yapmadığımız cadde ve sokak kalmadı. Ancak belediyemize büyük gelir getirecek proje ve yatırımlarımızın önü kesiliyor. Örneğin, yıkılan eski Tekel binasının belediyemize ait olan yerine yapmak istediğimiz yatırım, Balıkesir Milletvekilinin, "Burası, gelecekte il olacak Bandırma`nın valilik binası olacak" diye engel olunurken, Bandırma`ya gelen Başbakan ise Bandırma`nın il yapılmayacağını söylüyor. Bu sözlerin takdirini sizlere ve Bandırmalılara bırakıyorum. Ancak, 2014 yılındaki yerel seçimlerden sonra bu engelleri de aşacağımızı göreceksiniz."
Meclisin, Haziran ayı toplantısını 4 Haziran 2013`te, saat 19.30`da yapması kararlaştırıldı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı