Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Belediye Başkanı Sedat Pekel:Yatırımlarımızın önündeki en büyük engel Öztaylan Yukarıda Allah var, ilahi adalete inanıyorum

Bandırma Belediye Meclisi`nin temmuz ayı toplantısı gerçekleşti.
İmar plânı değişikliği ağırlıklı gündemin görüşülmesi sırasında söz alan AKP`li meclis üyesi Niyazi Güler, Sedat Pekel`in başkanlığındaki belediye yönetimini eleştirirken, "Seçim broşürünüzde yer alan sözlerinizi 40 aydır yerine getirmediniz" dedi.
Güler, Bandırma`daki sokak köpeklerinden yakınmaları dile getirirken, "Bu konuda topladığımız 1000 imzayı, genel merkezinize ve Balıkesir Valiliği`ne göndereceğiz" diye konuştu. Güler, yeni Pazar yeri ve cinçukuru projelerinin yaşama geçirilmemesini eleştirirken, "Bandırma sizden hizmet bekliyor. Yoksa hizmet heyecanınız kalmadı mı?" diye sordu.
Başkan Pekel de Güler`e verdiği yanıtta, Bandırma`nın her çeşit sorununun çözümü ile yakından ilgilendiklerini, hazırladıkları yeni projeleri yaşama geçirmelerinin önündeki en büyük engelin ise Milletvekili Cemal Öztaylan olduğunu öne sürerken, "Belediyenin her mülküne haciz koydurarak, hizmetimizi engellemeye çaba harcıyor. Madem ki Bandırma`yı seviyorsunuz, siz, onun bu tutumuna karşı niye suskun kalıyorsunuz" dedi. "Yukarıda Allah var" diyen Pekel, ilahi adalete inandığının altını çizerken de, Öztaylan ile aralarındaki kavgayı kendisinin başlatmadığını belirtti.
Zaman zaman AKP`li üyelerin konuşmacılara lâf atmalarıyla süren toplantıda düşüncelerini açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza da konuşmasında, "Bandırma`yı cıvıl cıvıl bir kent durumuna getirdik. Yasaklara son verdik. Bandırma`nın yollarının üçte ikisini yaptık. Ama başta Milletvekili Cemal Öztaylan olmak üzere bazı kişiler, yatırımlarımız için gerekli olan finansmanın önüne taş koyarken, belediye ile halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu. Mirza, Bandırma`da gerçekleştirilen deprem hazırlıkları ile ilgili olarak da bilgi verdi.
Toplantıda, belediyenin yanında yapımı sürmekte olup, yarısı Ayhanlar Holding`e ait olan otelin, belediyeye ait bulunan yarısının daha önceden üzerinde bulunan 30 yıllık irtifak hakkının kaldırılarak, 10 yılı geçmemek üzere kiralanması için belediye encümenine yetki verilmesi, CHP ve MHP`lileri oylarıyla kabul edildi. Konuya AKP grubu ise ret oyu verdi. 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli