Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Belediye Başkanı Pekel, Engellileri Unutmadı

Bandırma Belediye Başkanı Pekel, Engellileri Unutmadı

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, kentteki engelli vatandaşlara bir iftar yemeği verdi. Kaymakam Ali Mantının da hazır bulunduğu Eken PrestigeHoteldeki yemeğe, yaklaşık 550 kişi katıldı.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, kentteki engelli vatandaşlara bir iftar yemeği verdi. Kaymakam Ali Mantı`nın da hazır bulunduğu Eken PrestigeHotel`deki yemeğe, yaklaşık 550 kişi katıldı.
Yemekten sonra ilk konuşmayı yapan Bandırma Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, üçüncü iftar yemeğini veren Belediye Başkanı Sedat Pekel`e teşekkür etti. Ardından düşüncelerini açıklayan Başkan Pekel, engelli vatandaşların aile bağlarının her geçen gün büyüyerek güçlendiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Milletvekilliğim döneminde bu derneğin adı Sakatlar Derneği`ydi. Önemli sıkıntıları ve çözüm bekleyen sorunları vardı. Daha sonra ismi Engelliler Derneği`ne dönüştü. Belediyemizin de desteğiyle derneğimiz  yürümüyor, koşmuyor, adeta uçuyor. Engelli vatandaşlarımıza destek vermek için önce belediyemizde `Engelliler Masası` oluşturduk. Ardından, bu vatandaşlarımız için çeşitli kurslar açtık. Kimsenin olacağına inanmadığı Ritim Saz Grubu, başarılı konserlere imza attı. Cadde ve sokaklarımızda engelli vatandaşlar için rampalar oluşturduk. Görme engellilere çeşitli yollarla yardımcı olduk. Onlarla adeta büyük bir aile oluşturduk. Şimdi de onlara iş bulma konusunda destek vermeye çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yaşama ve güçlükleri yenme azmi ve bu konudaki kararlılıkları önünde saygıyla eğiliyorum."
Kaymakam Ali Mantı da Pekel`in ardından kısa bir konuşma yaptı.
İftar yemeğinde Dersaadet Cami imam hatibi Birol Dingaz, Sunullah Camii imam hatibi Ali Şener ve Çınarlı Camii imam hatibi Basri Temel, Kur`an okuyup, dua yaptırdılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli