Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediye Başkanı Pekel Mehmet Akif Ersoy'u unutmadı

Bandırma Belediye Başkanı Pekel Mehmet Akif Ersoy

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için anma programı düzenledi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için anma programı düzenledi.
Barış Manço Kültür Merkezi`ndeki programa CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki, çok sayıda davetli katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programında M. Akif Ersoy`la ilgili görüşlerini aktaran Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, "Bugün kahraman ulusumuza, her satırından, her sözcüğünden bağımsızlık aşkı, özgür yaşama kararlılığı, sarsılmaz kurtuluş inancı ve onurlu bir yaşam haykırışı fışkıran İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy`u anmak ve biraz daha iyi anlamak için buradayız. Mehmet Akif, sadece İstiklal Marşımıza can veren bir vatansever, bir usta şair, bir edebiyatçı değildi." Dedi.
M. Akif Ersoy`u aynı zamanda, toplumun içine düştüğü durumdan büyük kahır duyan, bu kahraman ulusun böyle bir duruma düşmesini kabullenemeyen, buna isyan eden bir yürekti şeklinde değerlendiren Başkan Pekel, O aynı zamanda esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze alan bir özgürlük sevdalısıydı diyerek konuşmasını tamamladı.
Bandırma Kaymakamı Ali Mantı`da anma gününde yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi: ``Burada iki saat boyunca bir program yapıldı, hiç boş laf söylenmedi. Hep birleştirici, bütünleştirici güzel şeyler söylendi. İnşallah bunlar geçici olmaz kalıcı bir şekilde olur, Allah birliğimizi beraberliğimiz bozmasın, memleketimizi güzelliklerini bozmasın, aranızdaki her türlü kırgınlıkları dargınlıkları bu gece vesilesiyle bir kere daha düşünüp Allah aramızdan bu kırgınlıkları alsın bizleri güzelliklerden iyiliklerden doğrulardan yana bizlere güç kuvvet versin.`` dedi.
Düzenlenen programda Araştırmacı yazar Talha Uğurluer "Bir aksiyon insanı Mehmet Akif Ersoy`` konulu görsel sunumu sahnelerken, Sunucu-Şair-Yorumcu Serdar Tuncer ise; Mehmet Akif Ersoy`un şiirlerinden oluşan bir buket sundu.
Programın sonunda Başkan Pekel, "İstiklal Marşı Şairi Mehmet Ersoy`` konulu kompozisyon yarışması jürisine, ve geceye renk katan iki konuğa birer plaket verirken, Bandırma`da liseler arasında düzenlenen "İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy`` konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı