Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma 1. Edebiyat Günleri sürüyor

Bandırma 1. Edebiyat Günleri sürüyor

Yazarlar, kitap satışlarından gelecek olan gelirin bir kısmını Bandırma Engelliler Derneğine bağışladılar

Yazarlar, kitap satışlarından gelecek olan gelirin bir kısmını Bandırma Engelliler Derneği`ne bağışladılar
Bandırma Belediyesi ve Edebiyat Galerisi Net işbirliği ile düzenlenen "Bandırma 1. Edebiyat Günleri"nin ikinci gününde, şair ve yazarlar vatandaşlarla buluştu. 
Bandırma doğumlu ustalar Salah Birsel ve Orhan İslimyeli anısına ve Bedii Faik Akın`a saygı amaçlı gerçekleştirilen bu program için, Edebiyat Galerisi Net yazarlarından 21 isim kentte geldi.
Kristal Kafe`de gerçekleştirilen imza ve halkla buluşma programı öncesi bir konuşma yapan Edebiyat Galerisi Net Sitesi sahibi ve Genel yayın Yönetmeni Emine Pişiren,  Türkiye`de 7,5 milyon engelli olduğuna dikkati çekerek, ``Bizim de bir gönül katkımız olsun diyerek aramızda karar aldık. İmza gününde kitap satışlarından elde edilecek gelirin bir kısmı, Bandırma  Engelliler Derneği`ne bağış olarak bırakılacak..``
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de yaptığı konuşmada, kitabın aydınlanmanın aracı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
``Okumalıyız, okutmalıyız. Bandırma`yı en üst noktaya taşımak amacındayız.  Bandırma Belediyesi olarak Eğitim Destek Projelerimizle bunu var etmeye çalışıyoruz.``
Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe katılan yazarlar, okuyucularıyla söyleşi yaparak,şiirler okudular ve kitaplarını imzaladılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı