Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Zıpkınla Balık Avı yarışmasına ev sahipliği yaptı

Bandırma Zıpkınla Balık Avı yarışmasına ev sahipliği yaptı

Türkiye Sualtı Federasyonu 2015 yılı Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Bandırma´da yapıldı.

Türkiye Sualtı Federasyonu 2015 yılı Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası Bandırma´da yapıldı.

Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası finali yarışmalarına 15 takım 60 sporcu katıldı. Bandırma Balıkçı barınağından sabah saatlerinde zodyaklar ile ayrılan sporcular, Bandırma Körfezi girişinde bulunan  Sedef-Halı ve Mola adalarının üçgeninde tespit edilen vadide, 6 saat su performansı zıpkınla balık avladılar.

Avlanan balıklar çuvallara konulup, hakem ve gözlemciler denetiminde ana gemiye alındı. 6 saat süre içinde bazı sporcuların yakaladıkları yaklaşık 2 metre 15 kilogram ağırlığındaki Mığra Balığı ilgi çekti.

15 kulüp sporcularının Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele ettiği şampiyonada  bireyselde de ilk üçe giren sporculara da madalya verildi.. Kulüplerde de ise ilk üçe giren kulüp ve sporcular madalya ve kupalarını aldılar. Minimum 8, maksimum 12 sporcu ay sonuna yapılacak milli takım kampına davet edilecek. Buradan üç asil iki yedek sporcu  aday kadroya çağrılacak. Bu sporcular yurt dışında ülkemizi temsil etme hakkına sahip olacak. İspanya´da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına katılacaklar.

Körfez girişinde yapılan zıpkınla balık avı yarışmasını Bandırma Kaymakam Vekili Mustafa Demirelli, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile belediye meclis üyeleri izledi.

Yarışmalar sonunda, bireysel değerlendirmede Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü takımından Ferit Çalıkuşu birinci olurken Sedat Osmanoğlu ikinci oldu. Söke Belediyespor Kulübü´nden  Hüseyin Taşdibi ise üçüncü oldu.

Takım sıralamasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü birinci, Söke Belediye Spor Kulübü ikinci, Pasifik Doğa Spor Kulübü üçüncü oldu.

60 sporcunun katıldığı zıpkınla balık avlama yarışmasında toplam 454 bin 650 gram ağırlığında balık tutulurken, balıkların bir hayır kurumuna verileceği öğrenildi.

15 kulübe bağlı 60 sporcunun Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele ettiği şampiyonada CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Belediye Bakanı Dursun Mirza, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Özer, ilk üçe giren kulüp ve sporcular madalya ve kupalarını verdiler. Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli