Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma ve Erdek arkeoloji zengini Borsa Başkanı Sezgin: ?Bandırma Üniversitesi, arkeoloji bölümünü açmalı?

Bandırma ve Erdek arkeoloji zengini Borsa Başkanı Sezgin: ?Bandırma Üniversitesi, arkeoloji bölümünü açmalı?

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Bandırma ve Erdek´in tarihi ve arkeolojik zenginliklerine işaret ederek, ?Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, kısa sürede arkeoloji bölümünü açmalıdır? dedi.


Konuyu, bir süre önce köşesinde dile getiren gazeteci-yazar Önder Balıkçı´nın arkeoloji bölümü açılması düşüncesine katıldığını vurgulayan Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma sınırları içinde Daskyleion, Erdek ilçesi sınırları içinde ise Kyzikos gibi iki önemli antik kent bulunuyor. Bu ören yerlerinin kazıları, yaz aylarında, başka kentlerden ve uzaktan gelen öğretim üyelerinin başkanlığındaki ekipler tarafından, yaz aylarında, ortalama bir ay gibi kısa sürelerde yapılıyor.
Bandırma´mızda yeni kurulan üniversitemiz bünyesinde bir arkeoloji bölümü açılırsa, bu bölüm, Daskyleion ve Kyzikos´ta, yılda 5-6 ayı bulacak kazılar yapabilir.

Böylece, bu ören yerlerimizdeki tarihi ve arkeolojik yapıtlar, daha kısa zamanda gün ışığına çıkarılabilir. Bu konudaki talebimizi, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´e de ilettik. O da, bu konuya çok sıcak bakıyor. En kısa sürede arkeoloji bölümünü açmak istediklerini söyledi. Biz de, Ziraat Fakültesi´nin yanı sıra üniversitemizde arkeoloji bölümü açılmasına destek vermeye hazırız.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli