Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Üniversitesi´nde yeni üç bölüm belli oldu

Bandırma Üniversitesi´nde yeni üç bölüm belli oldu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, kurumsallaşma yolunda güvenilir adımlarla yürüyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, kurumsallaşma yolunda güvenilir adımlarla yürüyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, akademik ve idari personel sayılarını dört yıl içinde yaklaşık 3 kat artıracaklarını, bu konuda Yüksek Öğrenim Kurulu´na(YÖK) başvurarak, kadro istediklerini açıkladı. Özdemir, hâlen üniversitelerinin bünyesinde 130 akademik, 55 idari personelin görev yaptığını belirtti.
YENİ ÜÇ BÖLÜM KESİNLEŞTİ
Prof. Dr. Özdemir, üniversite senatosu olarak belirledikleri üç yeni bölüme, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacaklarını vurgularken, şu bilgiyi verdi:
?Bu bölümler ?Uluslararası Ticaret ve Lojistik´, ?Çalışma Ekonomisi´ ve Denizcilik Fakültemize bağlı ?Deniz İşletmeleri Yöneticiliği´nden oluşuyor. Bu arada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz bünyesinde yüksek lisans ve doktora bölümleri açmayı plânlıyoruz. Öncelikli olarak ayrıca hangi bölümleri açabileceğimiz konusunda arkadaşlarımla özenli bir şekilde çalışıyoruz.?
SEREL´DEN ÇOK MEMNUNUM
Çok iyi bir ekip durumunda çalıştıklarına işaret eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şunları söyledi:
?Tüm arkadaşlarımın özverili çalışmalarından çok memnunum. Bu arada yardımcım olarak görev yapan Prof. Dr. Alpaslan Serel´den de çok memnun olduğumu özellikle belirtmek isterim. Kendisi, bana büyük destek veriyor.?
KAMPÜS İÇİN YARIŞMA AÇACAĞIZ
Üniversitenin kampüsünü ülkemizin en güzel kampüsü durumuna getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Özdemir, şunları söyledi:
?Kampüsümüz için ülke düzeyinde bir mimari proje yarışması açacağız. Böylece rekabet unsuru oluşturarak, en güzel kampüsü yaratmak istiyoruz. Bu arada, üniversitemizde İnşaatlar Yapı Dairesi Başkanlığı´nı oluşturduk. Bu başkanlığımız, üniversitemizin ?Vaziyet Plânı´nı hazırladı.?
Prof. Dr. Özdemir, üniversitenin kurumsallaşması ve temellerinin güçlü atılması çalışmalarını çok plânlı ve düzenli şekilde sürdürdüklerini, her şeyin en ince ayrıntılarıyla ele alınarak yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli