Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Üniversitesi´nde tören

Bandırma Üniversitesi´nde tören

Törene Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş da katıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılış töreni gerçekleşti. Üniversitenin konferans salonunda yapılan törene Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı ve Mehmet Tüm, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Reşit Çelenk, Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, öğretim üyeleri, diğer konuklar ve öğrenciler katıldı.
Törende önce üniversitenin tanıtım videosu gösterildi. Ardından konuşan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 23 Nisan 2015 tarihinde kurulan üniversitenin kurumsallaşması çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini vurgularken, şunları söyledi:
?Hâlen en genç ve en yeni üniversiteyiz ama Bandırma´daki fakültelerimizin 1993 yılında kurulduğunu düşünürsek, 23 yıllık bir alt yapımız olduğu ortaya çıkar.
Şu anda 10 bin öğrencimiz, 6 kampüsümüz var. Üniversitelerin üç önemli hedefi arasında kaliteli eğitim-öğretim, bilgi üretme ve araştırma, üniversite-sanayi işbirliği gelmektedir. Biz, bu hedefleri gerçekleştirmek istiyoruz. Üniversitemiz, şu anda ülkemizdeki 193 üniversite arasında, çok iyi bir konumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak önümüzdeki dönemde hedefimiz, ülkemizdeki ilk 20-30 üniversite arasına girmek ve çok güzel bir kampüse kavuşmaktır. Hâlen okullarımız, 740 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu bulunuyor. Güzel bir kampüs kurabilmemiz için 4-5 dönümlük bir araziye ihtiyacımız var.?
Prof. Dr. Özdemir, artık tüm dünyada ve ülkemizde üniversitelerin, ülkelerin ve toplumların gelişmesi konusunda itici güç olarak kabul edildiğini belirtti.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da konuşmasında, Balıkesir ilinde üç üniversite kurulmasını hedeflediklerini vurgularken, ?Bandırma´da kurduğumuz bu üniversite ile ikinci üniversiteye sahip olduk. Şimdi, Körfez bölgemizde de bir üniversite için girişimlerimiz sürüyor? dedi. Yaman, eğitim-öğretimin, ülkelerin gelişip kalkınmasında çok önemli dinamikler olduğunu sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman´a plaket vermesinin ardından, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi´ne en iyi dereceyle giren öğrencilere başarı belgeleri Prof. Dr. Özdemir ve Balıkesir Valisi Mustafa Yaman tarafından verildi.
Tören, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever´in ?ilk ders?i vermesiyle sona erdi.
Törene Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş´ın yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever de katılırken, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da çelenk gönderdi.
Haber : Önder Balıkçı

 



Anahtar Kelimeler: Bandırma Üniversitesi tören
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu