Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma TOKİ konutlarında 12 daire boşaltıldı

Bandırma TOKİ konutlarında 12 daire boşaltıldı

Bandırma 100. Yıl Mahallesi´nde bulunan TOKİ konutlarında sözleşmesi feshedilen 12 daire için kura çekimi yapıldı.

Bandırma 100. Yıl Mahallesi´nde bulunan TOKİ konutlarında sözleşmesi feshedilen 12 daire için kura çekimi yapıldı.
Yaklaşık 3 yıl önce çekilen kura sonrasında TOKİ konutlarında hak sahibi olduğu halde dairelere yerleşmeyen ve kullanmayan 12 kişi belirlenerek hakları sonlandırıldı. Yedeklerde bulunan 12 kişi için Salı günü kura çekimi yapılarak, yeni hak sahiplerinin hangi daireyi alacakları belirlendi. Bandırma Kaymakamlığı´nda yapılan kura çekimine 12 vatandaşın yanı sıra Kaymakam Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Yapılan kura çekilişi hakkında bilgi veren Kaymakam Günhan Yazar, dar gelirli vatandaşlar için yapılan TOKİ konutlarının hak sahiplerine ulaşmasının önemine değindi.
TOKİ konutlarını alıp oturmayanlar konusunda hassas davrandıklarını belirten Yazar, TOKİ´de konut almaya hak kazanan ancak kullanmayan kişilerin belirlenmesine yönelik çalışmaların devam edileceğini açıkladı. Yazar ?Geçmişte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı TOKİ aracılığıyla 120 tane konut yapmış ve bu konutlar çekilen kura ile de hak sahiplerine dağıtılmış. Geçen sürede biz 12 konutun hak sahipleri tarafından kullanılmadığını tespit ettiğimiz için o 12 konutun geçmişte yapılan kura çekimi sonucunda dağılımını yapacağız. 12 sözleşmeyi fes ettik ama yine alıp oturmayanlar olduğu yönünde duyumlarımız var. Amacımız fakir ve muhtaç vatandaşların o bölgede oturmasını sağlamak? dedi.
Yeni kura çekilmediğinin altını çizen Yazar, geçmişte çekilen kura sonrasında yedekte bulunan hak sahipleri için hangi dairede oturacaklarına yönelik kura çekimi yapıldığını açıkladı. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli