Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma Ticaret Borsası´nın işlem hacmi 33,9 artı

Bandırma Ticaret Borsası´nın işlem hacmi 33,9 artı

Bandırma Ticaret Borsası, 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Bandırma Ticaret Borsası, 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı.
Başkan Halit Sezgin, Borsa´nın Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Muzaffer Zengin ve Rüştü Funda, yönetim kurulu üyesi Ahmet Turan ve genel sekreter Ertunç İşbay ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.
2017 yılında Borsanın işlem hacminde ciddi bir büyüme kaydedildiğini belirten Başkan Halit Sezgin, elektronik satış ortamı ve çağa ayak uydurarak işlem hacmini geliştirdiklerini bildirdi. 2017 yılı faaliyetleri konusunda bilgiler veren Sezgin, ? Yıl sonu toplantılarımız geleneksel duruma geldi. Ülkemiz ekonomisi, 2017´nin üçüncü çeyreğinde yüzde 11.6 büyüdü. Biz de bunu sevinerek karşıladık. Ancak beğenmediğimiz nokta, aynı çeyrekte tarım sektörünün yüzde 2.8 büyüme sağlamasıdır. Biz de tarıma destek sağlayan bir kurumuz. Tarımın çok daha iyi bir artış sağlamasını isterdik. Geçtiğimiz 2016 yılında işlem hacmi 3 milyar 239 milyondu. 2017 yılında 4 milyar 337 milyon ile yüzde 33,9 büyüme sağlamışız. Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. Gerçek anlamda borsacılık faaliyetlerinin gerçekleştiren Türkiye´deki birkaç borsadan biriyiz. Arz- talebe göre fiyat belirliyoruz. Biz gerçek anlamda borsacılık yapmanın yararlarını görüyoruz. Burada gerçek anlamda önemli bir işlem hacmi var. Türkiye´nin tarımdaki 3´üncü çeyrek büyümesi 2.8´dir. Buradaki rahatsızlık ülkenin ithalata yönelmesine neden oluyor. Bunun da önüne geçilmesi gerekir? dedi.
KANATLI SEKTÖRÜ İÇİN PROJE HAZIRLANDI
Bandırma Ticaret Borsası´nın 78 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Sezgin, değişimleri yerinde okuyarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Borsanın hububat konusunda Güney Marmara için önemine değinen Sezgin, ?Borsamız hububat piyasasında Güney Marmaralı üreticinin güvendiği yerlerden biri. Elektronik satış salonunda geçtiğimiz yıl 5 bin ton buğday satışı yapıldı. Sosyal sorumluluk projelerine ve eğitime önem verdik. Üreticimize yönelik seminerler düzenledik. Süne değerlendirme toplantısı Borsamızda yapıldı. Türkiye´nin en az süne oranı Bandırma ve çevresinde. A sınıfı bir borsayız. Sadece 11 borsa bu belgeye sahip. UR-GE projesi devam ediyor. Bu proje kapsamında kanatlı ihracatını artırmak istiyoruz. 20 üyemiz bu projeye dâhil oldu. 3 yılda tamamlanacak, 10 yurt dışı ziyaretimiz olacak. Önümüzdeki yıllarda borsacılık lisanslı depo ve ürün ihtisas alanında olacak. Ürün ihtisas konusunda da yeterliliğe sahip 8 borsadan biriyiz. Bölgenin en güvenilir laboratuvarı olduk. Önümüzdeki hedefimiz lisanslı depoculuk faaliyetleri. Elektronik satış salonunda 2017 yılında 3 bin 958 adet ürün, 31 ton olarak işlem gördü ve 49 milyonluk işlem yapıldı. Borsamız, 2017 yılında, 4 milyar 337 milyon işlem hacmine ulaştı. İnsan, her şeyi erteler ama yeme ve içmeyi erteleyemez. Daha fazla üretmek zorundayız. Nüfusumuz hızla artıyor. Bu yıl ülkemizde kuraklık hissediliyor. 44 yılın en kurak yılını geçireceğimiz söyleniyor. Bu tarımı da ilgilendiren bir konu. Hububatın ekim alanlarında yüzde 6-10 gibi azalma olması söz konusu. Bu konuyu Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu açıkladı.? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli