Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma, Taekwondo şampiyonasına ev sahipliği yaptı

Bandırma, Taekwondo şampiyonasına ev sahipliği yaptı

?1. Bandırma Kaymakamlığı İllerarası Taekwondo Şampiyonası?nda 252 sporcu kıyasıya mücadele etti.

?1.Bandırma Kaymakamlığı İllerarası Taekwondo Şampiyonası?, Şehit Mehmet Günenç (ŞMG) Anadolu Lisesine ait kapalı spor salonunda, Balıkesir ili ve tüm ilçelerinin yanı sıra Bursa, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Bilecik ve Eskişehir illerinden toplamda 252 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.
Bandırma Kartal Taekwondo takımı sporcuları şampiyonada 6 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük kazandılar.
Bandırmanın ilk kez ev sahipliği yaptığı şampiyona da, 7 bölgeden 16 kulüp takımının katılımıyla yapılan müsabakalar da, 2008 ve 2009 doğumlu sporcular mini minik, 2005/2006/2007 doğumlu sporcular minikler kategorisinde yarıştılar.
Sporcular bayanlar ve erkekler olarak toplamda 8 farklı sıklette madalya kazanmak için tatemide (yer minderi) ter döktüler.
Miniklerin müsabakaları salonu dolduran çoğu sporcu ailelerinden oluşan topluluk tarafından ilgi ile izlenirken öğretmen ve öğrencilerin heyecanları gözlerden kaçmadı.
Bandırma Kartal Taekwondo takımı 38 sporcu ile katıldığı şampiyonada 6 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük kazandı
Bayanlar Mini Minikler Kategorisinde, 30 kiloda Kardelen Alp, 36 kiloda Beray Okuman birincilik kürsüsüne çıkarken 25 kiloda Esma Tatar 3.oldu.
Erkekler Mini Minikler kategorisinde 25 kiloda Tuna Gözütok birinci, 30 kiloda Kerem Tınmaz ikinci geldiler. Bayanlar Miniklerde 30 kiloda Irmak Akyurt birinci, 36 kiloda Pelin Tütüncü ve 46 kiloda Ece Duru Dalkıran üçüncü olarak kürsüye çıktılar. Minik Erkeklerde 36 kiloda Ural Ese Dikbayır ve 45 kiloda Türkiye üçüncümüz Ömer Türkmen birinci gelerek Bandırma´nın gururu oldular.
Müsabakalar sonunda yarışmaya katılan sporculara, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, Bandırma Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Kaya tarafından katılım belgesi ile madalya verildi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli