Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar:

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar:

?Şoförler, bulundukları kentin jandarmasıdır?

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni (BGC) ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cemiyete cemiyetin başkan yardımcısı Necati Kukutaş ile birlikte gelen Çapar, bin dolayında üyelerinin bulunduğunu belirterek, ilçedeki 38 taksi durağında, 300 taksinin bulunduğunu açıklarken, ?Durak sayımız yeterli, hatta fazla bile? diye konuştu.
En önemli sorunlarının, şoförlerin bazı kişiler tarafından ?sorunlu kişiler? olarak gösterilmeye çalışılması olduğuna dikkati çeken Çapar, ?Her meslekten yanlışı olanlar çıkabilir. Ancak son dönemlerde ne yazık ki şoförlük, en savunmasız iş kolu durumuna getirildi. Buna rağmen biz, şoförlerimizin eğitimine büyük önem veriyoruz. Gece-gündüz 24 saat görev yapan şoförler, bulundukları kentin jandarmasıdır? dedi.
BANDIRMA´DA SERVİS KALİTESİ ÇOK YÜKSEK
Bandırma´daki öğrenci servis kalitesinin standartların üzerinde olduğuna işaret eden şu değerlendirmede bulundu:
?150 bin Bandırma´da servis yapan araç sayısı 400 civarında. 1 milyon nüfusa sahip Balıkesir´de ise 650 servis aracı var. Bandırma´daki araçlarımızda engelli rampası sorunu da yok. Bandırma´daki servislerin, kalite açısından ülke standartlarının üstünde olduğunu söyleyebilirim.?
İLÇEMİZİN TRAFİK SORUNU BALIKESİR´DEN ÇÖZÜLEMEZ
Bandırma´nın içinde bulunduğu trafik keşmekeşinin çözümünün Balıkesir merkezden değil, ancak yerinden çözülebileceğinin altını çizen
Çapar, şöyle konuştu:
?Bu sorunları eskiden ilettiğimiz dönemin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´a anlatıyor, ancak dinletemiyorduk. Şimdiki başkan Zekai Kafaoğlu, en azından dinliyor ve çözme çabası içinde bulunuyor. Ancak Bandırma´nın trafik sorununun çözümü Balıkesir´den değil, yerinden, yani yine Bandırma´dan olur. Şu anda geçici çözüm olarak Atatürk, Kurtuluş ve Ordu caddelerindeki trafik akışının tek yönlü duruma getirilmesi düşünülebilir. Tabii Bandırma´ya otoparklar da gereklidir.?
İLÇE TRAFİK KOMİSYONLARI GEREKLİ
Eski yıllarda Bandırma´nın trafik sorunu konusunda yetkinin ?İlçe Trafik Komisyonları?nda olduğuna dikkati çeken Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, ?Şimdi bu komisyonların yeniden kurulması gündemde. Konuya sayın kaymakamımız da sıcak bakıyor? dedi.
BİZ DE ÖTV´SİZ YAKIT İSTİYORUZ
Kendilerinin de deniz taşımacılığı için verilen ÖTV´siz yakıt olanağından yararlanmak istedikleri halde bu hakkın verilmediğine dikkati Çapar, ?Bu haksız rekabete son verilmesini istiyoruz. Kaldı ki, bu haktan yıllardır yararlanan İDO, ucuz mazot kullandığı halde bunu yolcu ücretlerine indirim olarak yansıtmıyor? diye konuştu.
YÖNETMELİKLER SÜREKLİ DEĞİŞİYOR
Bandırma Belediyesi ile ilişkilerinin iyi olduğunu vurgulayan Çapar, sık sık değişen yönetmeliklerden yakınırken, ?Ancak o yönetmelikler nedense hemen Bandırma´da uygulanmaya başlıyor. Biz uygularken birçok yerin bu yönetmeliklerden haberi bile olmuyor? dedi.
DÜĞÜN SALONU İNDİRİMLİ
Cemiyetlerine ait düğün salonunun üyelerine indirimli olarak uygulandığını belirten Çapar, ?Salonumuz 650 kişilik. Salonumuzu üyelerimize % 50 indirimli veriyoruz. Ayrıca bize ait olan halı sahamızı ve lokantamızı da kiraya verdik? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli