Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Şoförler Odası Başkanı Acar:

Bandırma Şoförler Odası Başkanı Acar:

?Bandırma il olursa Erdek´in de önü açılır

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, ?En büyük sorunumuz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´dir? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ordu Caddesi´ne yapılmak istenen üst geçit konusunun halkın ve vatandaşların tartışılmasına fırsat tanınmadan gündeme getirilmesinin yanlışlığına işaret eden Acar, Bandırma´daki toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un, ?İster kabul edin, ister etmeyin bu üst geçit yapılacak. 

Yoksa o yol çıkmaz sokak olacak? şeklindeki sözlerini de sert bulduğunu vurgulayan Acar, ?Bu kadar katı olmaya gerek yok. Öncelikle vatandaş ve esnafın bu konudaki düşüncesi çok önemlidir? diye konuştu.
Gerekirse bu bölgedeki hemzemin geçidin yerinin değiştirilerek, ilerideki bir bölgeye tren yolu istasyonu yapılabileceğine işaret eden Acar, kent içinde yaşanan büyük trafik sorununa da dikkat çekti.
5 YIL İÇİNDE TRAFİK TAMAMEN TIKANIR
Ciddi bir yapılanma ve plânlama yapılmadığı takdirde Bandırma kent içi trafiğinin de tamamen tıkanılmasının kaçınılmaz duruma geleceğini öne süren Acar, şunları söyledi:
?Hâlen Bandırma Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü´ne kayıtlı 55 bin dolayında araç var. Dışarıdan gelenlerle birlikte her gün, kent içinde 20 bin dolayında araç seyrediyor. Şu anda Bandırma´daki şoför esnafının en büyük sorunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin ta kendisidir. Büyükşehir Belediyesi, ilçelere hiç önem vermiyor. Trafiğin bu kadar tıkandığı bir kentte ana caddelere hâlâ otopark yaptırılması son derece yanlıştır. Öyle, 100-150 kilometre uzaklıktan, hiçbir alt yapısını ve işi bilmeden ilçelere hükmetmeye kalkmak doğru değildir. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, aylardan beri başta Bandırma olmak üzere ilçelere, Balıkesir´e bağlı ?Ulaşım Koordinasyon Birimi´ kurmasını istiyoruz. En geç 2017 yılının haziran ayında kurulacağını söylemişti, hâlen ortada bir şey yok. Düşünün ki üyelerimiz, bir aracın alım-satım işlemleri için bile Balıkesir´e en az 2-3 gün gitmek zorunda kalıyorlar. Bandırma´da, şu anda ulaşım konusunda sıkıntılarımızı dile getireceğimiz bir muhatap yok.?
BANDIRMA´YA EN KÜÇÜK BİR YATIRIM YOK
2014 yılındaki yerel seçimin ardından, bugüne dek Bandırma´ya en küçük bir yatırım gelmediği gibi ilçede ciddi bir nüfus artışı yaşanmadığına da dikkat çeken Acar, ?Duraklama dönemine giren Bandırma yerinde sayıyor? dedi.
Bandırma Belediyesi´nin önderliğinde, Bandırma´nın çıkarları için siyasi partilerin hiçbir hesap göz etmeksizin el ele vermesi gerekir. Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da, bu konuda destek vermelidir. Her şeyden önemlisi de Bandırma´nın il olması için mutlaka ciddi bir çalışma içine girilmelidir. Yoksa Bandırma´nın geleceği iyi gözükmüyor. Bandırma il olursa Erdek, Manyas ve Gönen´in de önü açılır.?
Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, Odalarının bin üyesi bulunduğunu, Bandırma´daki 45 durakta 290 ticari taksinin çalıştığını, ayrıca ilçeye bağlı Edincik Mahallesi´nde de 4 taksi durağının yer aldığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli