Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Rotary Kulübü gazetecileri ağırladı

Bandırma Rotary Kulübü gazetecileri ağırladı

Gazeteci Tufan Dalgıç: ?Gazetecilikte tarafsızlık değil, bağımsızlık ve çok seslilik önemli?

Bandırma Rotary Kulübü, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler? günü nedeniyle gazetecileri konuk etti.
Kulüp başkanı Volkan Oğuz, gazetecilerin, 10 Ocak´ta kendi programları olması nedeniyle kutlamayı bir hafta sonra yapmak zorunda kaldıklarını vurgularken, basın mensuplarının günlerini kutladı.
Gecede bir konuşma yapan BANSES Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Doğan Haber Ajansı Bandırma muhabiri ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Tufan Dalgıç, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nün ortaya çıkışını anlattıktan sonra medya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu:
?Gazeteciler ve gazetelerin tarafsız değil, bağımsız ve çok sesli olmaları gerekir. Çünkü yayın organları, yalnız gazetecilerin değil, öteki insanların da düşüncelerini yansıtmak zorundadır. Gazetecilerin, bilginin tartışılmasını sağlamaları gerekir. Günümüzde artık gazete okuma alışkanlığı değişti. İnsanlar artık sosyal medyadaki kısa haberlerden bilgilenmeye çalışıyor. İçinde bulunduğumuz enformasyon toplumunda artık küresel bir köyde yaşıyor gibiyiz. Bilgiye ulaşmak artık daha kolay. Geçmiş dönemler ile bugünü kıyasladığımızda şu gerçeği görürüz. Eski dönemlerde gazeteci ile okur arasındaki iletişim tek taraflıydı. Okuyucunun, gazetecinin yazısına itiraz etme olanağı yoktu. Çünkü gazeteciye ulaşamazdı. Şimdi, sosyal medyada okur, gazeteciye yanıt verme hatta onu eleştirme olanağına kavuştu. Bu nedenle gazetecinin artık kendini her alanda yetiştirmesi ve okurdan daha çok bilgi sahibi olması gerekir.?
Günümüzde artık köşe yazarlığının da 2000´li yıllar öncesine göre çok zorlaştığını aktaran gazeteci Dalgıç, şöyle konuştu:
?Günümüzde okurların % 80´i artık haber ve köşe yazılarını gazete sayfalarından değil, haber portallarının linklerini tıklayarak öğreniyor. Artık bilgiye ulaşmak daha kolay. Bu ortam ve koşullarda biz gazeteci, bilinmeyeni bilmek, daha fazla entelektüel olmak zorundayız. Daha çok düşünce üretmeliyiz.?
Dalgıç, yaygın medyaya göre meslek ilkelerine daha bağlı olan yerel medyanın, yayınlandığı yörede yaşayanlar tarafından desteklenmesi, yerel basının evlere girmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Ardından, Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Volkan Oğuz, gecenin anısına konuşmacı Tufan Dalgıç´a plâket verdi.
Oğuz, daha sonra Bandırma´nın eski gazetecisi Sayim Alkazak´a, ?Meslek Hizmet Ödülü?nü verirken, Bandırma Rotary Kulübü üyesi Gürbüz Gözcüler´e de, Rotary Kulübü eşleriyle birlikte hazırladıkları proje kapsamında, Bandırma Cezaevi´ndeki mahkum ve tutuklu bayanların yanlarında bulunan çocukları için cezaevinde oluşturulan çocuk odasına iklimlendirme cihazı takması nedeniyle plâketini sundu. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu