Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Ramazan Ayına hazır

Bandırma Ramazan Ayına hazır

Bandırma Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her gece birbirinden keyifli ve eğlenceli etkinlikleri halkla buluşuyor.

Bandırma Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her gece birbirinden keyifli ve eğlenceli etkinlikleri halkla buluşuyor.
Bandırma Belediyesi, bu yıl 6 Haziran-4 Temmuz 2016 tarihleri arasında yaşanacak olan Kutsal Ramazan Ayı boyunca iftarın hemen ardından Cumhuriyet Meydanında birbirinden keyifli ve eğlenceli etkinleri vatandaşlarla buluşturuyor.
Ramazan etkinliklerinde tüm halkın katılımıyla kutsal ramazan ayının bizlere sunduğu güzellikleri daha coşkulu hale getirmek ve geleneksel Ramazan havasını Bandırma´da dolu dolu yaşatabilmek amacıyla bu yıl özel programlar hazırlandı.
Meddah, orta oyunu (Aşık ile Maşuk, kavuklu ile Pişekar), Hacivat-Karagöz, kukla tiyatrosu, Nasrettin Hoca, çocuklarımız ve aileleri için yarışmaları, Ramazan maskotları, illüzyon ve animasyon gösterileri ile Ramazan geceleri renklenecek.
Cuma ve Cumartesi akşamları ise sohbet programları ve konserlerle Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Sohbet programlarında; Dr. Deniz Şafak (Beslenme uzmanı), Sinan Yağmur (Yazar), Yusuf Kavaklı (İlahiyatçı) Doç. Dr. Ahmet Şimşirgil (Tarihçi), Kahraman Tazeoğlu (Yazar - Şair), Uğur Koşar (Yazar) ve Dr. Ahmet Soysal (Yazar) ile keyifli sohbetler eşliğinde Ramazan geceleri sizleri bekliyor.
Çoğunluğu Türk Sanat Müziği sanatçılarından oluşan Konser programlarımızda ise; Dersaadet Fasıl Topluluğu, Çağdaş Suseven, Bülent Altınbaş (KİRPİ), İhsan Güvenç, Mehmet Dörtkardeşler ve Ekibi ile sıra gecesi, Cengiz Özkan ve Hüseyin Turan Bandırmalı vatandaşlarımızla buluşacak.
Kadir gecesinde özel bir programımızla halkımız bu mübarek geceyi huşu içinde yaşayacak. Kadir gecesi özel programımızda dünya birincilerinden Recep Yasan ve Mustafa Kızılcaoğlu Kuran-ı Kerim ziyafetleri ile Bandırmalı Din Görevlileri Tasavvuf Grubuyla halkımız özel bir gece geçirecek.
Cumhuriyet Meydanı´nda çocuk parkının yan tarafında bulunan yuvarlak alanda kurulacak olan sahnede Ramazan ayı boyunca her gece, programları izlemek isteyen vatandaşlarımız için oturma alanı oluşturulacak. Ramazan gecelerinde vatandaşlarımızın oturup dinle-nebileceği, hoş vakit geçirebileceği yiyecek-içecek stantlar halkımıza hizmet verecek.
Bunların yanında her yıl Ramazan ayında hizmet veren Bandırma Belediyesi İftar sofrası, Cumhuriyet Meydanı´nda Ban-dırma İlköğretim Okulu önünde kurulacak. Her akşam 1000 kişiye iftar yemeği verilen iftar sofrasına ve Ramazan etkinliklerine tüm halk davet edildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma Ramazan Ayına hazır
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli