Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Ramazan Ayına hazır

Bandırma Ramazan Ayına hazır

Bandırma İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, ?Teravih namazları iki rekat ta bir selam verilerek kılınacak.´´ dedi.

Bandırma Belediyesi Ramazan öncesi birçok alanda çalışmalarına hız verdi.
Belediye ekipleri, Kutsal Ramazan Ayı boyunca Sosyal ve kültürel çalışmalarla birlikte yerine getirdiği çeşitli denetimlerle halka hizmet verecek.
Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ramazan Eğlenceleri her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenecek olan özel programlarla halkla buluşacak.
Ramazan ayı boyunca Bandırma Ortaokulu önünde her yıl kurulan İftar Sofrası, bu yılda hayırsever vatandaşların desteğiyle halka hizmet verecek. Bununla birlikte Belediye Zabıta ekipleri, Ramazan Ayı öncesi denetimlerini sıklaştırarak gıda üretimi yapan işletmelere incelemelerde bulunuyor.
Birbirinden keyifli programlar Bandırma halkınla buluşuyor
Ramazan Ayı boyunca Cumhuriyet Meydanında kurulacak olan sahnede geleneksel Ramazan havasını kentte yaşatabilmek amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından düzeyli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Hafta arası günlerde geleneksel ramazan eğlencelerimizden Meddah, Hacivat-Karagöz, Aşık ile Maşuk, kukla tiyatrosu, Nasrettin Hoca, Ramazan yarışmaları, Ramazan maskotları, sihirbaz ve animasyon gösterileri ile gecelerimizi Cuma ve Cumartesi akşamları ise sohbet programları ve konserlerle Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşanacak.
Geleneksel İftar Sofrası Bandırma Ortaokulu Önünde hizmet verecek.
Her akşam bin kişinin üzerinde yemek ikramının yapıldığı İftar Sofrasında oruçlar hep birlikte açılacak. Ayrıca sosyal yardım çalışmaları kapsamında Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza her ramazanda olduğu gibi yine kuru gıda paketleri dağıtılacak.
Gıda denetimleri arttırıldı
Ramazan ayının tüm güzelliklerini vatandaşlarımız tarafından paylaşılabilmesi amacıyla özellikle gıda tüketiminin ön plana çıktığı Ramazan ayında Belediye zabıta ekipleri tarafından vatandaşlarımızın alışverişlerini huzur içinde yapabilmeleri için gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerindeki kontrol ve denetimler arttırıldı.
Bu yılki İftar Sofrası Cumhuriyet Meydanı ve Edincik Mahallesinde kurulacak.
Cumhuriyet Meydanında Bandır ma İlköğretim Okulu önünde kurulan İftar Sofrasıyla birlikte bu yıl Edincik Mahallesinde İftar Sofrası kurulacak. Ayrıca Edincik ve Aksakal Mahal lelerimizde ekonomik durumu yeterli olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek yardımları devam edecek.
Ramazan ayı boyunca Belediye ekipleri tarafından yerine getirilecek çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mirza, bu yıl Ramazan ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri düzeyli ve keyifli sohbet ve konserler düzenleneceğini bildirdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli