Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde yeni kararlar alındı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde yeni kararlar alındı

Rektör Prof. Dr. Özdemir açıklamalar yaptı

07-12-2015Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, aldıkları son kararlar hakkında bilgi verdi. Üniversitenin konferans salonunda, kalabalık bir öğrenci topluluğunun da katıldığı toplantıda, 30 Kasım 2015 tarihli senato toplantısında alınan kararlar hakkında bilgi veren Özdemir, şunları söyledi:
?Üniversitemize bağlı Gönen Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilim Fakültesi bünyesinde, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne, gelecek yıl öğrenci alacağız. Bu fakülteye ayrıca Bankacılık ve Finans, Yönetim ve Bilişim Sistemleri, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme, Turizm İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık, Medya ve İletişim Sistemleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatlar bölümlerini açacağız. Hâlen, ?Hemşirelik´ bölümü bulunan Sağlık Bilimleri Fakültemize açacağımız Sosyal Hizmet bölümüne, gelecek yıl öğrenci alacağız. Yine bu fakültede Çocuk Gelişimi, Gerontoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik bölümleri açmayı plânlıyoruz. 10 yıl önce açılmasına karşın eğitim-öğretime başlayamayan Denizcilik Fakültesi bünyesinde açacağımız Deniz İşletmeleri Yönetimi bölümüne gelecek yıl öğrenci alacağız. Bu fakültemize ayrıca Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, Gemi İnşa ve Gemi Makineleri bölümlerini öncelikli olarak açacağız. Aynı fakülteye ayrıca Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Gemi Elektronik Mühendisliği bölümlerini de kazandırmak istiyoruz.?
Bandırma´da, 1992/1993 döneminden beri eğitim-öğretim veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde bulunan 6 bölümün, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne gelecek yıl öğrenci alınacağına işaret eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, rektörlük bünyesinde ise Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ile Türk Dili bölümlerinin açılacağını belirtti. Özdemir, ayrıca, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kurulması için Yüksek Öğretim Kurulu´na (YÖK) talep yazısını gönderdiklerini, orta vadede Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi´nin açılmasını da hedeflediklerini bildirdi. Özdemir´in konuşmasının ardından, bu yıl üniversiteye bağlı fakültelere en iyi dereceyle giren öğrenciler ile üniversitenin hizmete girmesinden sonra çeşitli konularda yayınları bulunan akademik personele plâketleri verildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli