Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi  ilk mezunlarını verdi

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, mezuniyet heyecanı yaşadı.

 Üniversitenin 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları için Bandırma 17 Eylül Stadyumu´nda mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bandırma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı A. Edip Uğur, mezun olan öğrenci ve ailelerine 6 bin kişilik iftar yemeği dağıttı.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in ev sahipliğindeki törene, Bandırma Kaymakamı Tuncel Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Yılık, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve diğer protokol üyeleri ile üniversite öğretim üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törene Balıkesir Yörem Halk Oyunları Ekibi gösterileriyle renk kattı.
Törende konuşan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 3 bin 710 son sınıf öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirirken, ? Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi henüz birinci yaşını geride bırakmış genç bir üniversitedir. Bizler böyle genç ve dinamik bir üniversitenin mensupları olarak üniversitemizle gurur duyuyor ve üniversitemizin gelişmesi için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bir yandan eğitimin kalitesini artırabilmenin, bir yandan bilimsel faaliyetlerde bulunabilmenin, bir yandan da her türlü altyapı gereksinimlerini tamamlayabilmenin çabası içindeyiz. Hedefimiz, 2023 Türkiye´sinde rol alacak, 2071 Türkiye´sini inşa edecek kuşaklar yetiştirmektir.? dedi.
Üniversite büyütme çalışmalarının sürdüğünü belirten Rektör Özdemir, ?Devletimizin, akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin ve halkımızın desteğiyle üniversitemiz her geçen gün daha da büyüyecek ve gelişecek. Bunu hep birlikte göreceğiz. Her yıl yeni eğitim-öğretim programları, eğitim-öğretim mekanları, sosyal, kültürel ve sportif tesisler kazandıracağız, üniversitemize. Amacımız, hep daha ileriye ve daha iyiye ulaşmak olacaktır. ?Güney Marmara´nın Parlayan Yıldızı´ olabilmek için her gün azimle, inançla ve kararlılıkla çalışacağız. 23 Nisan 2015 tarihinde kurulan üniversitemiz, 6 yerleşkesi, 5 fakültesi, 4 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu, 23 bölüm ve 43 programı, 4 enstitüsü, 2 doktora ve 5 yüksek lisans programı, 222 akademik ve idari personeli ve 9.500 civarındaki öğrencisi ile eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerini sürdürmektedir.? dedi.

/resimler/2016-6/14/1756111006483.jpg
Rektör Özdemir, üniversitede açılacak yeni bölümlerin de müjdesini verdi. ?Kısmet olursa, yakın bir zamanda Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı mevcut 5 fakültemize ilave olarak (ki bu fakülteler hepimizin malumu olduğu üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Ziraat Fakültesi´dir ve Ziraat Fakültesi hariç diğer dört fakültemize bu yıl öğrenci alınacaktır) Hukuk Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi´nin de açılmasını bekliyoruz.? diye konuştu.
Kaymakam Tuncay Sonel de mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek şunları söyledi:
?´Bu toprakları vatan yapan ecdadımıza karşı Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yine şu rengini şehitlerimizin kanlarından alan ay yıldızlı al bayrağımız için minarelerde okunan ezanlar için Allah rızası için birlik ve beraberliğimizi bir tutalım, hangi görevde olursanız olun, ister kamu da ister özel de severek yapın mutlu olarak yapın yolunuz açık olsun.´´
Belediye Başkanı Dursun Mirza da öğrencilerden Bandırma´yı unutmama-larını isteyerek, kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu dile getirdi.
Törende bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince belge ve armağanları, ardından tüm mezun öğrencilere belgeleri verildi. Daha sonra tüm mezunlar, üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir eşliğinde kep atma heyecanı yaşadı.
Tören, çekilen anı fotoğrafları ile sona erdi.
Tören bitiminde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mezun öğrenciler ve ailelerine 6 bin kişilik iftar yemeği dağıttı.
3 tır dolusu iftar menüsü, kısa sürede dağıtılarak ezan saatine yetiştirildi. 17 Eylül Stadı dışında kurulan masalarda öğrenci ve aileleri oruçlarını açtılar.
Haber : Ahmet Pesen



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli