Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Müzesi´ne yeni müdür

Bandırma Müzesi´ne yeni müdür

Bandırma Müzesi´ne yeni müdür Kyzikos başta olmak üzere bölgemiz arkeoloji zengini

Bandırma Arkeoloji Müzesi´ne atanan İlhame Öztürk, görevine başladı.
Artvin Arhavi doğumlu bulunan Öztürk, 1981 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde, Burdur´da uzman olarak görevine başladı. 1998 yılında, Silifke´ye yönetici olarak atanan, 18,5 yılı yöneticilik olmak üzere meslekte 35 yıldır çalışan Öztürk, 21 Aralık 2016´da, Bandırma´daki görevine başladı.
Bandırma´da böyle bir müze bulunmasının önemini vurgulayan Öztürk, müzelerinde tescilli 2800 eser bulunduğunu vurgularken, müzeyi tanıtmak için öncelikle öğrencilere yönelik bir çalışma yapmayı plânladıklarını açıkladı.
Bandırma Arkeoloji Müdürü İlhame Öztürk, Bandırma ve Erdek yöresinin tarihinin M.Ö. 6 binlere ulaşmasına paralel şekilde bölgenin önemine işaret ederken, ?Bu bölgenin, antik çağda bilim, sanat ve ticaret adına çok zengin olduğu biliniyor. Örneğin, Kyzikos´taki Hadrianus Tapınağı, tüm yıpran-mışlığına karşın çok önemli. Daskyleion ören yeri de öyle. Bu bölgelerde Erzurum ve Muğla´dan gelen ekiplerin kazı çalışmaları yaptıklarını biliyorum. Ancak 1-1,5 ay gibi kısa sürelerde çalışılıyormuş. Bu sürelerin artması gerektiğini düşünüyorum. Müzemizdeki yapıt-ların ağırlığını mimari açıdan Kyzi-kos yapıtları oluşturuyor. Kyzikos eserleri Balıkesir Müzesi´nde de var? dedi.
2015-2016 döneminde, TANAP doğalgaz boru hattı kazıları sırasında, Manyas´ın Kalebayır ve Şevketiye bölgelerindeki çalışmalar sırasında ortaya çıkan 600 arkeolojik eserin bakım, onarım ve envanterinin yapılarak müzelerine geldiğine dikkat çeken Öztürk, müze olarak zaman zaman yaptıkları ?kurtarma kazıları?nda da birçok esere ulaşarak müzeye aldıklarını belirtti.
Bandırma Pertevniyal Devlet Hastanesi´nin de tarihi bir yapıt olduğunun altını çizen Öztürk, Maliyeye ait bu binanın onarımının gerektiğini vurgularken, ?Bu onarım için çok büyük harcamaya da gerek yok. Konuyu yetkili makamlarımıza taşıyacağız? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Müzesi yeni müdür
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false