Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Meclisi toplandı

Bandırma Meclisi toplandı

Sanayi için köylerde kamulaştırma başlayacak

Bandırma Belediye Meclisi´nin eylül ayı toplantısı yapıldı.
Toplantıda bilgi veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ana Metal ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sürecin başladığını belirterek, kamulaştırma yapılacağını söyledi.
Bir gelen evrak olmak üzere Bandırma Belediye Meclisi dokuz gündem maddesi ile toplandı. Meclis toplantısının başlangıcında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, geçtiğimiz ay yapılan belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Balcı çamlığında yapımı tamamlanan kafeteryanın belediye şirketine tahsisi oy birliği ile meclisten geçti. 2, 3, 4, 5´üncü maddeler imar komisyonuna sevk edildi. Park Bahçe Müdürlüğüne 150 bin lira değerinde kamyon alınması oy birliği ile kabul edildi.
Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri olan Bandırma Ana Metal ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili heyete temsilci yollanması karara bağlandı. Müteşebbis heyete Asıl Başkan Mirza, yedek Erhan Elmastaş seçildi. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Mirza, mecliste şunları söyledi: ?Beyköy ve Bezirci mahalleri alanında kalan 2 bin 200 dönüm alanda OSB için süreç başladı. Şimdi kamulaştırma yapılacak. Müteşebbis heyet için Büyükşehir, Bandırma Belediyesi, sanayi ve ticaret odası sanayi bakanlığı bunlara çağrı yaparak, heyette yer alıp almayacaklarını soruyor. Makine ihtisas Sanayisi, İstanbul Makine Sanayicileri Derneği, 150 üyeli bir dernek. Biz sanayi konusunda tereddüt ediyoruz. Eski yönetmelik geçerli olduğu için bizim de görüşümüz geçerli oldu. Makine imalatı yapacaklarını ve atıklarında sadece hurda demir olacağını söylediler. Aramızda bir protokol yaptık. Kamulaştırmalarda piyasa koşullarında fiyat verilmesi maddelerini koyduk. Biz de heyetin içinde yer almak istiyoruz. Süreci yakından takip etmek istiyoruz. Çevreye duyarlı yatırım yapılsın istiyoruz. En az 100 bin lira belediyemiz buraya para yatırmak durumunda. Gözlemci olmak için biz bu heyete girmek istiyoruz. Müteşebbis heyet 15 kişiden oluşacak. Olumsuz bir şey gördüğümüzde biz de kamuoyu ile paylaşırız.?
Haber : Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: Bandırma Meclisi toplandı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu