Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Kültür Merkezi için son adımlar atılıyor

Bandırma Kültür Merkezi için son adımlar atılıyor

Bandırma´ya yeni Kültür Merkezi yapımı için son adımlar atılıyor.

Bandırma´ya yeni Kültür Merkezi yapımı için son adımlar atılıyor.
2001 yılında gündeme gelen, yapımı çeşitli nedenlerle duran ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´nın çabalarıyla yeniden ele alınan Bandırma Kültür Merkezi´nin temelinin söküm işlemleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kırcı, yeni proje ile ilgili sürecin kısa bir süre sonra tamamlanıp yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ile görüşen Kırcı, Bandırma´ya yakışan bir kültür merkezi kazandırmakta kararlı olduklarını belirtti.
Göreve geldiklerinde 2001 yılında yapımına başlanan ve 15 yıldır yer sahibi ve işi alan müteahhit ile ilgili problemler sebebiyle yapımı durmuş olan Bandırma Kültür Merkezi´ni yeniden ele aldıklarını söyleyen Kırcı, sözlerine şöyle devam etti: ?Yıllar önce temeli atılan binada yapılan çok yönlü tetkikler sonucu inşaatın çürük olduğu ve yıkılarak tekrar yapılmasının daha ekonomik olacağı tespit edildi.Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü mevcut yapının yıkımı ile ilgili işlemleri başlattı. Geçtiğimiz Ocak 2018 ayı içinde inşaat kalıntısı yıkılarak yeri temizlendi. Hazırlanan yeni proje doğrultusunda inşaata devam edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ile yaptığımız görüşme neticesinde proje ile ilgili sürecin daha da hızlandırılması ve bir an evvel yapım ihalesi sürecinin başlatılması kararı alınmıştır. Bandırma Kültür Merkezi ile ilgili 5.314.999 TL yatırım ödeneği mevcuttur. Kısa bir süre içinde projeyle ilgili süreç tamamlandıktan sonra Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yapım ihalesi sürecini başlatacak ve takibini Balıkesir Valiliği yapacaktır.? dedi.
Bandırma Kültür Merkezi´nin toplam alanı 7.793 m2, bina oturum alanı 2.509 m2 olacak, toplam kullanım alanı 6628 m2 olacak. Yepyeni bir mimari tasarımla bünyesinde 359 kişilik (+2 engelli) çok amaçlı salon, 243 kişilik (+2 engelli) toplantı salonu, okuma salonları, 280 m2´lik sergi salonu, 175 m2´lik halk oyunları çalışma salonu, 700 m2´lik kütüphane, müzik çalışma salonu, kafeterya ile idari ve teknik mekanların yer alacağı bir tesis olacak. Bandırma Kütüphanesi´nin de Kültür Merkezi´nin içine alınması planlanıyor.
Diğer yandan; Balıkesir iline de yakışan bir kütüphane kazandırmak amacıyla mevcut İl Halk Kütüphanesi binasının yıkılması ve yerine modern bir hizmet binasının yapılmasının kararlaştırıldığı, ayrıca Burhaniye ilçesine de çağdaş kütüphanecilik anlayışına uygun halk kütüphanesinin yapılacağı öğrenildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli