Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma ?Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli ? paneli

Bandırma ?Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli ? paneli

Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkez´in de Pazar günü saat 14:00´de ?Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli, Ulusal Kemik İliği Bankası? konulu panel verilecek.

Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkez´in de Pazar günü saat 14:00´de ?Kök Hücre ve Kemik İliği Nakli, Ulusal Kemik İliği Bankası? konulu panel verilecek.
Bir dönem oğlunun yaşadığı Lösemi (kan kanseri) rahatsızlığı nedeniyle aynı sorunları yaşayan Hacı Yiğitsoy, ?Kök hücre nakli artık çok basit bir işlem, ülkemizde kolaylıkla yapılıyor. Bu konuda birden çok merkez ülkemizde mevcut ve Löseminin yanı sıra başka hastalıkların tedavisinde de kök hücre nakli çare oluyor.? dedi.
21. yüzyılda yaşanan sağlık alanındaki gelişmelerin kök hücre naklini kolaylaştırdığını belirten Hacı Yiğitsoy, insanların bu konuda bilgisinin eksik olduğunu belirterek ?Paneli düzenlemekteki amacımız; Bandırma halkına bu yeni yöntemleri anlatarak bilgilendirmek ve ulusal kemik iliği bankamıza bağışçı kazandırmaktır. Bu konuda Türkiye´de önemli çalışmalara imza atan TÜRKÖK Projesi Güney Marmara Bağışçı kazanım Uzamanı Ramazan Çiçek ve ekibi kentimize gelerek bize gerekli olan bilgileri verecek.? diye konuştu.
Bilindiği gibi 2014 yılında kurulan ?Ulusal Kemik İliği Bankası? Kızılay vasıtasıyla bugüne dek 100 bin bağışçıya ulaşarak 15 hastaya (çocuk ve yetişkin) olmak üzere bedelsiz olarak nakil işlemi gerçekleştirdi. Geçmişte kemik iliği bankası yokken, Dünya Kemik İliği Bankasına başvurarak hastalar şifa arıyordu. Bu işlem yaklaşık 30-35 bin avro´ya mal olduğu gibi uzunda sürüyordu. Zamanın hastalar için hayati bir önem taşıdığı bu hastalıklarda artık TÜRKÖK projesi var. Hastalar ?Ulusal Kemik İliği Bankası? sayesinde daha kısa sürede tedavi hizmeti alabiliyor. Etkinlik kapsamında, Bandırma´da Pazar günü Cumhuriyet Meydanı´nda kan ve kök hücre bağışı gerçekleştirilecek. 80 milyon nüfusa sahip Türkiye´de 100 bin bağışçı olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, ülkemizde bağışçı sayınsın yetersizliği dikkat çekiyor. Halen Bandırma´da da 2 kişi acil olarak kök hücre nakli bekliyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli