Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma kitap günlerinde Erdek havuzları gündeme geldi

Bandırma kitap günlerinde Erdek havuzları gündeme geldi

?2. Bandırma Kitap Günleri? kapsamında gerçekleşen etkinlikler sürerken, bir etkinlikte Erdek de gündeme geldi.

Televizyon kanallarında yaptığı çevreci programlarla tanınan Güven İslamoğlu´nun söyleşisi sırasında bir izleyici de yanlarında deniz olmasına karşın Erdek´teki otel-moteller ve havuzlu villalarda bulunan havuzları gündeme getirdi. İzleyici, bu havuzlarda yer altı sularının heba edildiğine dikkati çekti.
Konuşmacı Güven İslamoğlu, izleyenin bu yakınmasını haklı bularak şunları söyledi:
?Bu havuzlarda tonlarca su yok oluyor. Yer altı suları sondajı vuranın değil, hepimizindir. Villalara havuz yapılması yasaklanmalıdır. Gün geçtikçe azalan yer altı sularını korumalıyız. Çim yapmak uğruna suları israf etmemeliyiz. Dünyada kullanılabilir suların sadece % 3´ü yeryüzünde. Diğerleri ise yer altında.?
İslamoğlu, ülkemizin başta elektrik ve su olmak üzere her alanda tasarruf yapması gerektiğine dikkati çekerken, ?Ülke olarak artık tasarrufu öğrenmek zorundayız. Dünya tüketim ülkeleri sıralamasında beşinci sıradayız. Her gün 5 milyon ekmeği çöpe atan bir ülkeyiz. Bu durumda nasıl ayağa kalkacağız. Birçok ülke artık ekmeği dilimle satıyor. Bizde de öyle olmalı.? Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı