Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Engüdar: ?Erdek Körfezi´ne kurulacak sanayi için işadamlarına güvenim yok?

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Engüdar: ?Erdek Körfezi´ne kurulacak sanayi için işadamlarına güvenim yok?

Geçtiğimiz hafta Bandırma´da düzenlenen Sanayicileri ve İşadamları Derneği´nin (BANSİAD) toplantısına Belediye Başkanı Dursun Mirza ile birlikte katılan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Mimar Şerafettin Engüdar, Erdek Körfezi´ne kurulmak istenen kimya ve ağı

Geçtiğimiz hafta Bandırma´da düzenlenen Sanayicileri ve İşadamları Derneği´nin (BANSİAD) toplantısına Belediye Başkanı Dursun Mirza ile birlikte katılan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Mimar Şerafettin Engüdar, Erdek Körfezi´ne kurulmak istenen kimya ve ağır metal sanayi tesisleri konusunda düşüncelerini açıkladı. Mirza ile birlikte katıldıkları Hollanda gezisinde, Rotterdam Limanı´nı da gördüklerini belirten Kent Konseyi Başkanı, Bandırma ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Engüdar, şunları söyledi:
?Bu limanda her şey Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak işliyor. Böyle olursa elbette ki sanayiye karşı değiliz. Orada katıldığımı bir toplantıda, Şirinçavuş-Hıdırköy arasındaki bölgede, yani Erdek Körfezi´nde kimya ve ağır sanayi tesisleri kurmak isteyen ve bu bölgeden yıllardır yer alan sanayicilerin hepsi vardı. Onların da gözlerinin içine bakarak, ?Biz, çevreyi koruyan sanayiye karşı değiliz. Ancak bu konuda siz işadamlarına güvenimiz yok´ dedim. Tabii ki, bu sözlerim onlar üzerinde şaşırtıcı bir etki yarattı.?
Bu sözler üzerine, BANSİAD´ın eski başkanlarından, işadamı Abdullah Çolak, tepki göstererek, ?Siz, Türk insanına mı güvenmiyorsunuz? Sanayici de içimizden biri. Bu işlerden aslında siz sorumlusunuz. Sizi, oraya bizleri yönetin diye seçtik. Öyleyse eksiklik sizde? dedi. Engüdar, bunun üzerine şöyle konuştu:
?Bu ülkenin tepesindeki kişi, Cumhurbaşkanı, burnumuzun dibinde, çevre katliamına neden olan bir işletmeyi açıyorsa, güven kaygısı duyarız. Bir ülkede yargı bağımsızlığı zafiyete uğratılıyorsa güven kaygısı duyarız. Bir ülkede adalet zafiyete uğratılıyorsa güven kaygısı duyarız.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli