Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Kaymakamı Yazar:

Bandırma Kaymakamı Yazar:

?Bandırma´nın kültür düzeyi çok yüksek?

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırmalıların nazik insanların yaşadığı, kültür düzeyi yüksek bir kent olduğunu belirtti.
16 Nisan referandum sürecinde, kentte hiçbir sorun yaşanmadığına dikkat çeken Yazar, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´nın şu andaki tek sıkıntısı, kamuya hizmet veren bazı binaların eskimesidir. Bu arada, bazı okul binaları da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Örneğin, Evyapan İlkokulu ve Bandırma Ortaokulu bunların başlarında geliyor. Ancak ilçemize yeni yapılacak altı okul da yatırım programına alındı. Bu arada kentimizin kültürel ve sanatsal altyapılarının zenginleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.?
Bandırma´nın ticari gelişmesinin 2012 yılına kadar çıkışta olmasına rağmen daha sonra az da olsa bir gerileme içine girdiğine işaret eden Yazar, ?2012 yılına kadar dış ticaret hacmi verileri, Bandırma ticaretindeki yükselişi gösteriyordu. Ancak 2012 yılından başlayarak, kentteki bir beyaz et kuruluşunun kapanması da dahil görülen olumsuzlukların, bir gerileme dönemine girildiğini ortaya koyuyor. Bandırma´nın nüfusu yine 2015 yılına kadar Türkiye ortalamasının üzerinde artıyordu. 2015´ten sonra ise bu ortalama ülkemizin ortalama nüfus artışının gerisine düştü? dedi.
KÜLTÜR SİTESİ
Bandırma´ya yeni bir kültür merkezi kazandırmak için düğmeye basıldığına işaret eden Yazar, ?Paşabayır´da, temeli yıllar önce atılan ancak daha sonra duran kültür sitesinin yeniden yapılması için çalışmalara başlandı. Buraya yapılacak yeni kültür sitesinin proje ihalesi yapıldı? dedi.
SPOR SALONU
Spor Bakanlığı´nın, Bandırma´ya yeni bir spor salonu kazandırmak için hazır olduğunun altını çizen Kaymakam Yazar, ?25-30 milyon liralık bir yatırım olan bu spor salonunun kapasitesi 3.500 kişilik olacak? diye konuştu.
Yazar, devlete geçen Körfez Dershanesi´nin ek Bandırma hükümet konağı olarak düzenleneceğini, bu binada müftülük, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi´nin görev yapacağını sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Kaymakamı Yazar
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli