Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gazeteciler Cemiyeti´nde

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gazeteciler Cemiyeti´nde

Kılıçgil: ?2 yıl sonra Bandırma´da okul ihtiyacı konuşulmayacak?

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve Şube Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu. Kılıçgil, ?Bandırma´da okullaşma oranı yüzde yüz. 24 bin öğrencimiz ve bin 600 öğretmenimiz var. Öğretmen açığımız yok, tam tersine fazlamız var. Bazı branşlarda öğretmen fazlamız bile var. Okul sıkıntımız da bulunmuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı´nın, 2019 yılı sonuna kadar tekli eğitim-öğretime geçme planı var. 2018 yılı yatırım planına aldırdığımız okul planlarımız bulunuyor. Bunlarla birlikte ikili eğitim sona erecek. Okullarımız çok daha verimli bir şekilde kullanılacak.?dedi.
Yapımı devam eden okullara da değinen Kılıçgil, ? 24 derslikli Ali Öztaylan İmam Hatip ve 40 derslikli Anadolu Lisemiz yarı yıla hazır olacak. Orada 200 kişilik yatılı pansiyonumuz da var. Bunlar yarı yıla kadar hazır olacak. ?diye konuştu. Bazı okulların taşınacağının sorulması üzerine, herkes için mezun olunan okulun önemli olduğunu belirten Kılıçgil, ? Toplum sürekli gelişiyor. Burada sorumluğumuz var. İhtiyaçlara uygun değişiklikler yapılabiliyor. Orası yine eğitim yuvası olacak. Bu planlamalarımız devam ediyor. Her çalışmamızı ortak akılla yapmaya çalışıyoruz. Ortak amacımız kaliteyi yükseltmek.? dedi. Kılıçgil, ?Adrese dayalı olarak öğrencilerin en yakındaki okula gitme konusunda çalışmalar devam ediyor. Bilgi sürekli güncelleniyor. Milli bir eğitimimiz var Öğrencilerimize milli değerlerle yetiştiriyoruz, yetiştirmek zorundayız. ? dedi. Toplamda her yıl lise ve dengi okullardan bin 800 mezun verildiğini hatırlatan Kılıçgıl, ?7 bin 500 öğrencimiz var. Bin 800 mezun veriyoruz. Bu mezunlarda da Türkiye ortalamasının epey üzerinde. Meslek lisesi öğrencilerimizde de gelişme var.? değerlendirmesinde bulundu.
Köylerdeki okulların durumlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını vurgulayan Kılıçgil, ?Bu okulları eğitim- öğretim amacıyla kullanmak istiyoruz. Buralarda çalışmalarımız sonuçlandıktan sonra kurslar düzenleyebiliriz. FETÖ´den kalan okulun çalışmalarında son noktaya gelindi. Milletvekilimiz sayın Sema Kırcı ile de bu konuyu istişare ettik. Yazı çıkmış. Tahsisi milli eğitime yapıldı. Biz de yatırım programına aldırmak için ile gerekli yazıları yazdık. İnceleme ekibi gelip analiz yapacak. 32 derslikli bir okulumuz da oraya olacak.2 yıl sonra Bandırma´da okul ihtiyacı konuşulmayacak.? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli