Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bandırma Hastanesi´nde dijital değişim farkındalığı

Bandırma Hastanesi´nde dijital değişim farkındalığı

Bandırma Devlet Hastanesi sunduğu sağlık hizmetini, kalite anlayışı ile hızla yükseltmeyi sürdürüyor.

Bandırma Devlet Hastanesi sunduğu sağlık hizmetini, kalite anlayışı ile hızla yükseltmeyi sürdürüyor.
Hizmet kalitesini arttıran ve son dönemde adeta sessiz bir şekilde kabuk değiştiren Bandırma Devlet Hastanesi´ne Sağlık Bakanlığı tarafından toplamda 400.000 TL değerinde bir adet ?Kemik Dansitometre? ve bir adet üst düzey ? C kollu skopi? cihazları alındı.
Hastaneyi en gelişmiş teknolojiyle donatmaya çalıştıklarını söyleyen Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Muzaffer Şenveli, ?Fizik Tedavi, Ortopedi ve Kadın Doğum polikliniklerine başvuran birçok hasta kemik erimesi şüphesi nedeniyle tarama yapılmak amacıyla çevre hastanelere gönderiliyordu. Kemik Dansitometre cihazının hastanemize kurulumu ile hastalarımız sevk edilmeden hastalıkları ile ilgili tüm süreç hastanemizde tamamlanacaktır. Kemik Dansitometre cihazı sayesinde hastanemizde artık kemik mineral kaybını belirlemek amacıyla kemik yoğunluğu ölçümü gerçekleştirilebilecektir. Bu yöntemle kemik erimesi (kemik madde kaybı) yani osteoporoz saptanır. Eğer kişilerde herhangi bir sebeple kemik kaybı başlamışsa ileri yaşlara gelip ağrı ve kırık problemi olmadan önce hiçbir şey hissetmedikleri için bu sorunları ifade edemezler. Günlük yaşamları sırasında omurgalarında meydana gelen çökmeleri de genellikle fark etmezler. Bu sebeple kemik erimesi hastalığına sessiz hastalık (osteoporoz ) denilmektedir. Osteoporoz hastalığı kesinlikle tedavi edilemez. Ancak erken tanı ile uygun ilaç kullanımı ve yaşam şartlarının düzeltilmesi sayesinde olduğu yerde durdurulması mümkündür.? Dedi.
Yine diğer bir cihaz olan Üst Düzey C-Kollu Skopi cihazı özellikleri hakkında da bilgi veren Dr. Şanveli, ?Balıkesir bölgesinde sadece Bandırma Devlet Hastanesi´nde yapılmakta olan ERCP yöntemi dediğimiz yani safra kanalı, karaciğer, safra kesesi ve pankreasta oluşan hastalıkların tedavisinde uygulanan, safra yolları ve pankreas kanalının özel bir endoskop aracılığıyla görüntülenmesi ve hiçbir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hastalarımızın tedavilerinin yapıldığı ERCP ünitesinde kullanılacaktır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı