Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma halkı eğitim konusuna duyarlı

Bandırma halkı eğitim konusuna duyarlı

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ile Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Parlak, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek Bandırma´da eğitimin durumu hakkında bilgiler verdi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ile Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Parlak, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek Bandırma´da eğitimin durumu hakkında bilgiler verdi.
Aslan, ?Şu anda 24 bin öğrencimiz 1600 civarı öğretmenimiz bulunuyor. Özellerle birlikte 82 eğitim kurumu var. İlçemiz kalite anlamında bir cazibe merkezi durumunda.? dedi.
?Liseler Vadisi?nde yapılan okullar ile ilgili de konuşan Aslan, ?Şehir içinde arsa konusunda sıkıntı yaşanınca Şakir Demirhan döneminde ?Liseler Vadisi? ortaya çıktı. Lise binalarımızı ilk ve ortaokul yapmak eski ise yıkarak yenisini yapmaktı. Akademik eğitim veren liselerimizi bir alana toplamaktı hedefimiz. Yeni binalar özel projeler. Bu alanlarda çocuklarımızın eğitim alması için iyi olacaktır. Başlangıçta tabii sıkıntılar yaşandı. Biz süreci izledik. Balıkesir ili içinde Bandırma Ortaokulu tek spor salonu olan okul oldu. Liseler Vadisi´nde ulaşım sıkıntısı büyük ölçüde giderilmiş durumda. Işıklarda çalışma yapıldı. Bizim oradaki okullarımıza tam kapasite olursa 2 bin 500 öğrenci gider.? diye konuştu. Bandırma´nın üniversiteyi kazanan öğrenci sayısı bazında ülke ortalamasının üzerinde olduğuna işaret eden Aslan ?Hem üniversitelere yerleşme oranları Fen Lisesi´nin bulunması çevredeki ilçelerden bir adım öne çıkmamızı sağlıyor. Türkiye ortalamasının üzerine çıkmamızın nedeni halkımızın duyarlı olmasıdır.? dedi.
Bandırma´daki okullarda birçok farklı projenin yapıldığını aktaran Mutlu Aslan ?Erikli kırsal mahallesindeki okulumuz kapanmayan ender köy okullarından biri, orada öğretmenlerimiz robotik projeler yapıyorlar. Onları tebrik ediyorum.? dedi.
Okulda yardım kaynak kitap kullanımına kesinlikle karşı olduklarını anlatan Aslan, ?Asıl olan bakanlığımızın kitaplarını kullanmak. Depreme dayanıklı olmayan okulların da yenilenme çalışmaları var. Yenilenen okullarımızda isim değişikliği planlamıyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli