Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nden etkinlik

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nden etkinlik

Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti, 24 Kasım 2016 Perşembe günü, yeni bir etkinliğe daha imza atacak.

Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti, 24 Kasım 2016 Perşembe günü, yeni bir etkinliğe daha imza atacak. Cemiyet, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, ?Türkçe´m Benim Ses Bayrağım? ismi altında bir söyleşi gerçekleştirecek.
Söyleşiye, konuşmacı olarak, ülkemizde dilimizin kullanımında uzman kişilerin başlarında gelen, emekli öğretim görevlisi-yazar Feyza Hepçilingirler ve gazeteci-yazar Kerim Evren katılacak. 24 Kasım´da, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ndeki söyleşi, saat 14.00´te başlayacak.
Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül, söyleşiye, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Türkçe´mizin doğru yazılıp konuşulmasına ilgi duyan herkesin davetli olduğunu açıkladı.
Söyleşideki konuşmacılardan Feyza Hepçilingirler, 1948 yılında, Ayvalık´ta doğdu. İzmir Kız Lisesi´nde okuyan Hepçilingirler, İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü´nü bitirdi. Başta İzmir Kemalpaşa ve İzmir Karataş liselerinde edebiyat öğretmenliği yaptı. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi başta olmak üzere çeşitli eğitim-öğretim kurumlarında çalıştıktan sonra 2013´te, Yıldız Teknik Üniversitesi´den emekli oldu.
Hepçilingirler´in birçok ödülünün yanı sıra çok sayıda öykü, deneme, inceleme ve eleştiri kitapları bulunuyor.
Söyleşide yer alacak ikinci konuşmacı olacak gazeteci-yazar Kerim Evren, 1951 yılında, Edirne´de doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Yüksek Okulu´nu, şimdiki ismiyle Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi´ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında başladığı gazeteciliği, daha sonra çeşitli gazetelerde, üst düzeylerde görevler üstlenerek sürdürdü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi´nde, 2004-2014 arasında 10 yıl, öğretim görevlisi olarak görev yaparken, ?medyada dil kullanımı? dersi verdi. Hâlen, ülkemizin en çok üyeye sahip sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin(TGC) günlük yayın organı konumundaki ?BİZİM GAZETE?de, ?medyada dil yanlışları? ağırlıklı yazıları yayınlanıp aynı ismi taşıyan bir kitabı da bulunan Kerim Evren, TGC´nin, Türkiye düzeyinde düzenlediği ?yerel medya seminerleri?ne de konuşmacı olarak katılıyor. Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false