Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Esnaf Kooperatifi Başkanı Güler:

Bandırma Esnaf Kooperatifi Başkanı Güler:

?Esnaf, can çekişiyor?

Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, son iki yıldır esnafın durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğine dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından esnafın işlerinin daha da bozulduğuna işaret eden Güler, şu değerlendirmede bulundu:   

?Kooperatif olarak içinde, tamamlamak üzere bulunduğumuz 2016 yılında, esnafımıza 23 milyon 700 bin liralık kredi kullandırdık. Takipte, sadece 198 bin 576 lira 40 kuruşluk alacağımız bulunuyor. Yani kredi takip oranımız, neredeyse yüzde 1´in bile altında.?
1280 üyeye sahip bulunan kooperatifin başkanlığını aralıksız olarak 20 yıldır sürdüren Güler, devletin, esnaf için çıkarmak için çalışmalar yaptığı ?sicil affı?nı çok yerinde bulduğunu vurgularken, şunları söyledi:
?Esnaf, can çekişiyor. Zanaatkarlık her geçen gün ölüyor. Bandırma´da terzilik, ayakkabıcılık, mobilyacılık, hallaçlık, nalbantlık gibi meslekler neredeyse tarihe karıştı. Hallaçlık ve nalbantlık gibi mesleklerden artık vergi bile alınmıyor. Esnaf, küçülüyor ve gerçekten çok zor durumda. Güçlü olanın ayakta kalacağı bir dönemdeyiz. Esnafın, devlet desteğine çok ihtiyacı var.?
Başbakan Binali Yıldırım tarafından, ?Ekonomi Koordinasyon Kurulu? toplantısının ardından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere(KOBİ) ilk yılı ödemesiz, üç yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğini açıklamasını da memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Güler, ?Bu destek, esnafımıza can suyu olabilir? dedi.
Güler, şubat ayı içinde kooperatifin mali genel kurulunun yapılacağını sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli