Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bandırma-Erdek Et Üreticileri Birliği´nden uyarı

Bandırma-Erdek Et Üreticileri Birliği´nden uyarı

Birlik başkanı Recep Kaymak, ?Kırmızı ete verilen destek artmalı?

Bandırma-Erdek Et Üreticileri Birliği Başkanı, Bandırma´ya bağlı Kuşcenneti Mahallesi Muhtarı Recep Kaymak, ?Devlet, kırmızı ete verdiği desteği artırmazsa, hayvancılığımızın geriye gitmesi önlenemez? dedi.
2011 yılında, kendisinin başkanlığında kurulan Birliğin hâlen 1400 aktif üyesi bulunduğuna işaret eden Kaymak, şunları söyledi:
?Ülkemizdeki kırmızı et fiyatlarının düşmesi için dışarıdan hayvan ithali çözüm değildir. Devletin, 2011 yılında dana başına verdiği 300 liralık destek bugün 150-200 liralara düşmüştür. Bu destek yine en az 300 lira olmalıdır. Et ve hayvan ithali kesinlikle çözüm değildir. Başta ham maddeler olmak üzere girdi fiyatlarının yüksekliği, üreticinin belini büküyor. Bandırma ve yöresinde de canlı hayvan sayısı yok denecek kadar azaldı.?
Recep Kaymak´ın başkanlığındaki Bandırma-Erdek Et Üreticileri Birliği´nin yönetim kurulunda Külefli Mahallesi Muhtarı Yusuf Aydoğan, Çinge Mahallesi Muhtarı Nazmi Demir, Bereketli Mahallesi´nden Hasan Tekin ve Gölyaka Mahallesi´nden Metin Meto görev yapıyor.
Birlik başkanı Recep Kaymak, 2-6 Kasım 2006 tarihleri arasında Kuşadası´nda yapılacak ?4. Süt Zirvesi?ne katılacaklarını belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli