Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma Emniyet Müdürlüğü de uyardı

Bandırma Emniyet Müdürlüğü de uyardı

Günübirlik ev kiralama bile emniyete bildirilecek

Ülke genelinde terör örgütleri tarafından kullanıma uygun olduğu dikkat çeken günü birlik kiralanan evler hakkında yeni düzenleme yapıldı. Düzenleme ile birlikte günü birlik odalar, evler kimlik bilgilendirme kanununa tabi oldu. Kimlik bildirimi yapmayan işletmelere 10 bin 500 TL.´den başlayan idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Günübirlik konaklama yerleri, otellerin bağlı bulunduğu sisteme bağlanacaklar. Ayrıca son yapılan düzenleme ile ilgili de düğünler için 48 saat önce bağlı bulunulan mülki amire başvurması gerektiği kaydedildi.
Uygulamada FETÖ´cü yakayı ele verdi
Aranan şahıslara yönelik ülke genelinde eş zamanlı yapılan uygulamada, çarşamba sabahı arama ve gelen ihbarları değerlendirme çalışması yapan Bandırma Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama kapsamında aranması bulunan iki kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerden birinin ise FETÖ terör örgüte üye olduğu gerekçesiyle arandığı öğrenildi.
Hurdacıdan bile çift tabanca çıktı
Pazartesi gecesi 600 Evler Mahallesi´nde bulunan bir evden çaldıkları pen kapı ve pencereleri hurdacıya satan üç şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı. 600 Evler Mahallesi´nde bulunan bir evin kapı ve penceresini çalan ve aralarında akrabalık olan T.K, Ş.K ile V.K. çaldıkları malları sanayide hurdacılık yapan Ç.S´ye sattı. Hırsızlık şüphesiyle gözaltına alınan şahıslar emniyette çaldıkları malları sanayide hurdacılık yapan Ç.S.´ye sattıklarını beyan etmeleri üzerine, emniyet görevlileri operasyon için düğmeye bastı. Polisin, hurdacıda yaptığı aramada, çalıntı malların yanı sıra iki adet tabanca ve bu tabancalara ait 51 adet mermi ele geçirildi. 4 kişi, emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli