Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Eğit-Koop. Başkanı Ramazan Şenol: ?Erdek şubelerimizden çok memnunuz?

Bandırma Eğit-Koop. Başkanı Ramazan Şenol: ?Erdek şubelerimizden çok memnunuz?

Bandırma Eğitimciler Tüketim Kooperatifi(Eğit-Koop), 24 Kasım Öğretmenler Günü´nde, Bandırma Cumhuriyet alanında bin kişiye köfte-sucuk ikram edecek.

Bandırma Eğitimciler Tüketim Kooperatifi(Eğit-Koop), 24 Kasım Öğretmenler Günü´nde, Bandırma Cumhuriyet alanında bin kişiye köfte-sucuk ikram edecek. Kooperatif başkanı Av. Ramazan Şenol, 1975 yılında kurulan kooperatiflerin, bugünlere ulaşmasında en büyük pay sahibinin Bandırmalılar olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:
?Bugünlere gelmemizde en büyük pay, Bandırma halkının bize güvenidir. Biz de onlara duyduğumuz minnet borcunun karşılığı olarak, kuruluşumuzun 40. yılında, 24 Kasım Öğretmenler Günü´nde, cumhuriyet alanında, bin kişiye köfte ve sucuk ikramında bulunacağız. Bizleri bugünlere ulaştıran Bandırmalılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.?
Bandırma´da 12, Erdek´te, biri yalnız parfümeri, züccaciye ve iç giyim üzerinde hizmet veren dahil olmak üzere 3 şubeyle birlikte toplam 15 şubeleri bulunduğunu belirten Şenol, Gönen´de de bir şube açmak için alt yapı çalışmaları ve kiralık yer aradıklarına işaret ederken, şöyle konuştu:
?Bandırma, sosyo-ekonomik anlama çok hareketli bir kent. İstanbul´un minyatürü gibi. İstanbul´a yakınlığı, transit bir geçiş noktasında yer alması, İstanbul´a yakınlığı ve her çeşit ulaşım ağına sahip bulunması nedeniyle ekonomik canlılık ve dinamizme sahip bir kent. Yeni yatırımlar ve yüksek öğrenimde okuyan öğrencilerin sayısının hızla artarak 6 binlere ulaşması ayrı bir avantaj oluşturuyor.
Ancak, kurulduğumuz günden beri eğer vatandaşlarımızın bu kadar güvenini kazandıysak bunun en önemli nedeni, işimizi iyi yapmamıza bağlıdır. Ürünlerimizin, mallarımızın en iyisini, en kalitelisini, en uygun fiyata satmaya çalışıyoruz. En ucuza diyemiyorum, çünkü yasa ve yönetmelikler gereği, istesek de, belli bir fiyatın altına inemiyoruz. ?
248 ortağa sahip olan Eğit-Koop´un yönetim kurulu başkanı Ramazan Şenol, çalışanların yasalardan kaynaklanan tüm haklarını ve emeklerinin karşılığını verdiklerini vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
?Öncelikli hedefimiz kazanç değil, vatandaşlarımıza iyi hizmet sunmaktır. Yönetim kurulundaki diğer iki arkadaşım olan İsmail Özkan ve Faruk Baran ile haftada bir toplantı yapıyoruz. Müdürlerimiz, her ay önce kendi aralarında, daha sonra ise personelleriyle gerçekleştirdikleri toplantılarda, kooperatifimizi nasıl daha iyi duruma getirebilecekleri konusunda, deyim yerindeyse ?beyin fırtınası´ yapıyorlar. 60 milyon lira olan 2014 yılı bütçemizin, 2015 yılında 70 milyonu bulacağını tahmin ediyoruz. 2014 yılında, doğrudan satıştan oluşan kârımız, 650 bin liradır. Buna firmalarla yaptığımız anlaşmalar sonucunda gerçekleşen iskontoları da dahil ederseniz, yıllık kârımız, yaklaşık 1 milyon lirayı buluyor. Bu kârdan, son 3-4 yıldır, ortaklarımıza kâr payı da dağıtıyoruz.?
ETLERİMİZDEKİ BAŞARININ SIRRI HİLE YAPMAMAK
Son yıllarda, kooperatifin et ürünlerinin ilgi görmesinin nedeninin, ?hilesizlik? olduğunun altını özellikle çizen Şenol, şu bilgiyi verdi:
?2,5-3 aylık danaları, çiftliklerden toplayarak, Erikli Mahallesi yolundaki tesisimize alıyoruz. Sattığımız etlerin tümü yerli. Bugüne dek asla ithal hayvan veya et satmadık. Ancak ülke tarım ve hayvancılığının içinde bulunduğu sıkıntı nedeniyle beslemek için hayvan bulmakta zorlandığımız da bir gerçek. Hayvanlarımız konusunda danışmanlığımızı, Bandırma Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Eseceli yapıyor. 20 dönümlük arazimizde, 300 baş dolayında hayvanımız bulunuyor. Aylık dana kesimimiz 70-90, kuzu kesimimiz ise 80-100 arasında gerçekleşiyor. Tavuk ve piliç olarak yalnız BANVİT ürünlerini satıyoruz. Bu ürünler için BANVİT A.Ş.´nin bize uyguladığı iskontoyu tamamen müşterilerimize yansıttığımız için bu ürünler, en ucuz şekilde bizde satılıyor.?
ERDEK ŞUBELERİMİZDEN DE ÇOK MEMNUNUZ
Erdek´te, biri yalnız parfümeri, züccaciye ve iç giyim üzerine olmak üzere toplam üç şubelerinden de çok memnun olduklarını belirten Şenol, şunları söyledi:
?Erdek´te, ana şubemizin aylık cirosu 500-700 bin, iskele şubemizin ise 250 bin lirayı buluyor. Yani, bu iki şubemizin aylık cirosu yaklaşık 1 milyon lirayı buluyor. Bilhassa yaz aylarında, bu şubelerimiz çok hareketli geçiyor. Kısacası Erdek şubelerimizden de çok memnunuz. Erdeklilere teşekkürlerimizi sunuyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli