Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Devlet Hastanesi eski binası kaderine terk edildi

Bandırma Devlet Hastanesi eski binası kaderine terk edildi

Bandırma Devlet Hastanesi eski ana binası ilgisizlikten dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıya.

Bandırma Devlet Hastanesi eski ana binası ilgisizlikten dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıya.
Son zamanlarda serserilerin ve ayyaşların yuvası haline gelen tarihi bina Bandırma´nın göbeğinde bir toplumsal çıbana dönüştü.
Binanın en ufak sarsıntıda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olmasının yanı sıra, Bandırma´nın kendi tarihini yansıtan böyle değerlere ilgisiz kalınması da oldukça düşündürücü.
Bina yıkılmadan birilerinin bu tarihi esere sahip çıkarak, binayı yeniden Bandırmaya kazandırılması bekleniyor.
Bir Tarihi Eserin Acı Hikâyesi:
1931 yılında Evkaf Umum Müdürlüğü talimatıyla Pertevniyal Vakfından Bandırma Belediyesine tahsis edilen 15.000 lirayla yapımına başlanan hastane uzun yıllar Belediyeye bağlı olarak çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra Bandırma Devlet Hastanesi olarak Sağlık Bakanlığına geçen binanın yanına ek binalarda yapılarak hastanenin hizmet kapasitesi arttırıldı. 2010 yılında Bandırma Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasına geçmesiyle birlikte burada ki tüm binalar boşaltıldı. O dönemin İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Zafer Yılmaz binaların farklı alanlarda tekrardan hizmete girmesi için diş hastanesi, acil servis, toplum sağlığı merkezi, 112 Ambulans merkezi pek çok proje hazırlasa da Bakanlık nezdinde bir sonuca ulaşamadı. Sonrasında ek binalarda yapılan incelemede, depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkınca binalar tamamen terk edildi. Bu süreçten sonra fuhuş ve uyuşturucu yuvası halini alan Bandırma Devlet Hastanesi ek binaları en sonunda uzun uğraşlar sonucu yaptırılabilen ihale sonucunda yıkıldı. Geriye ilk yapılan tarihi bina kaldı. Yıllarca sağlık alanında Bandırmaya hizmet vermiş bu tarihi bina şimdi adeta can çekişiyor. Son dönemlerde ayyaşların yuvası haline gelmeye başlayan bina daha farklı tehlikelere de kapı aralıyor.
Tarihi bina ile ilgili belirsizlik hala kendini koruyor.
Haber: Necdet Mancılık



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli