Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Devlet Hastanesi B Grubundan A2 rolüne geçiyor

Bandırma Devlet Hastanesi B Grubundan A2 rolüne geçiyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz ve Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli ile birlikte Bandırma Devlet Hastanesi´nde düzenlenen basın toplantısında, Bandırm

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz ve Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli ile birlikte Bandırma Devlet Hastanesi´nde düzenlenen basın toplantısında, Bandırma Devlet Hastanesi´nin Sağlık Bakanlığı tarafından B statüsünden A2 statüsüne yükseltildiğini bildirdi.
Sağlık hizmeti sunan kamu ve özel sektöre ait hastanelerin bina, fiziki koşullar, donanım ve tıbbi teknolojinin, uzman tabip gibi hizmet unsurlarının nitelikli olması bakımından rollere ayrılarak gruplandırıldığını söyleyen Kırcı ?Girişimlerimiz sonuç verdi, Bandırma Devlet Hastanesi B grubundan A2 rolüne geçiyor, sağlıktaki çıtamız yükseliyor.? Dedi.
B grubu ile A2 grubu arasında ciddi farklar bulunduğunun altını çizen Kırcı ?Her bir grubun rolleri farklı, bir üst gruba geçtikçe hizmet kalitesi ve kapasite artıyor. B grubu hastaneler il merkezlerindeki genel hastaneler ile güçlendirilmiş ilçelerde faaliyet gösteren hastanelerdi. Bunun da başlıca kriterleri 24 saat esasına dayalı olarak dahili branş acil havuz nöbeti ve cerrahi branş acil havuz nöbeti tutulabilmesi ve bünyesinde en az 2. seviye acil servis ve 2. basamak yoğun bakım ünitesi bulunmasıydı. Bandırma Devlet Hastanesi daha evvel bu gruptaydı.? dedi.
Yakın zamanda ek binanın da hizmete gireceğini, mevcut hastanenin de A2 rolüne geçmesiyle birlikte Bandırma´nın sağlıkta önemli bir merkez haline geleceğinin belirten Kırcı, devamında A2 grubunun yansımalarından söz etti.
Bandırma Devlet Hastanesi´nin bundan sonraki süreçte A2 rolüne uygun bir hizmet vereceğini belirten Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz ?Bandırma Devlet Hastanesi´ndeki en büyük sıkıntımız burada büyük ameliyat yapılamamasıydı. 190 olan ameliyat sayımız kısa sürede 543´e çıktı bu sayıyı bir örnek olması açısından dile getiriyorum bu sayı şehir hastanesine yakın bir rakam. Artık burada A grubu dediğimiz nitelikli büyük ameliyatlar yapılabilecek.? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli