Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma, cumhuriyete sahip çıktı

Bandırma, cumhuriyete sahip çıktı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 93. yılı, Bandırma´da da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki törene CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kaymakam Tuncay Sonel, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, Belediye Başkanı Dursun Mirza, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel yaptı. Sonel, ?İnanıyorum ki, hepinizin kalbi vatan, bayrak, ezan sevgisiyle dolu. Kurtuluş Savaşı´mızın zirvesi olan Cumhuriyet Bayramı´mız kutlu olsun? diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Bu toprakları vatan yapan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu güzel vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Sevgili gençler, özellikle sizlere sesleniyorum. Bu güzel vatanımızın değerini bilelim. Bu ülke kolay kazanılmadı. Ülkemiz, bulunduğu coğrafi konuma göre her zaman dikkat çekici bir yer olmuştur. Bu nedenle iç ve dış hainler boş durmuyor. Bunu Kurtuluş Savaşı´mızda da yaşadık, geçmiş yıllardan beri süren terör belasında da. Son olarak, 15 Temmuz gecesi alçak FETÖ´nün yaptığı hain girişimde de yaşadık. Bu Cumhuriyet Bayramı, bir başka güzel. Türk Milleti, dün Kurtuluş Savaşı´nda, yine geçmiş yıllarda olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de birlik ve beraberlik içinde, her kesimden vatandaşlarımızla, başta bu cumhuriyet alanımız olmak üzere ülkemizin her köşesinde bir araya gelerek, hainlere fırsat vermedi.?
Tören, şiirlerin seslendirilmesi, mehteran ve halk oyunları gösterileri ile sürüp tören geçişiyle sona erdi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli