Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığından kitap bağış kampanyası

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığından kitap bağış kampanyası

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı, ülke genelinde olduğu gibi, Bandırma´da da, ülkemizde ihtiyacı olan ceza infaz kurumlarının kütüphanelerine gönderilmek için kitap bağış kampanyası başlattı.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı, ülke genelinde olduğu gibi, Bandırma´da da, ülkemizde ihtiyacı olan ceza infaz kurumlarının kütüphanelerine gönderilmek için kitap bağış kampanyası başlattı.
Bandırma Liman AVM´de başlatılan kitap bağış kampanyasının açılış kurdelasını kesen Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, 16 Haziran 2021´e kadar sürecek kitap bağış kampanyasının, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´ün talimatları doğrultusunda başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:
?Ceza İnfaz Kurumları için kütüphaneler çok önemlidir. Çünkü kütüphaneler, bu kurumlarda kalıp, cezalarını tamamladıktan sonra toplum içine yeniden dönen tutuklu ve hükümlülerin ıslahlarında önemli rol üstlenip, katkı sağlamaktadırlar. Kitap okumak, insanı her yönden geliştirip zenginleştirir. Bandırma Ceza İnfaz Kurumlarımızın kütüphaneleri, oldukça zengin durumda bulunuyor. Yaklaşık 8 bin kitabımız var. Bunun yanı sıra Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız protokollere bağlı şekilde, Bandırma Ceza İnfaz Kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin yararlandığı kitap sayısı 50 binlere ulaşıyor. Ancak, ülkemizde yeni inşa edilip, kütüphanelerinde kitaba ihtiyaç duyan çok sayıda Ceza İnfaz Kurumu bulunuyor. Bu kampanyadan elde edilecek kitapları oralara göndermek istiyoruz.?
Bandırma Cumhuriyet Savcısı Can Besen, Bandırma Ceza İnfaz Kurumları Müdürleri ve diğer görevlilerin hazır bulunduğu tanıtım ve kampanyanın açılış programında konuşan Başsavcı Cüneyt Demirdaş, ?Adalet Bakanımız sayın Abdülhamit Gül´ün talimatları doğrultusunda, Ceza İnfaz Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından, ülke genelinde başlatılıp, 16 Haziran 2021´e kadar sürecek olan kampanyamıza, Bandırma´daki kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın destek vereceklerine inanıyorum? dedi.
Demirdaş, kampanyaya bağışlanan kitapların, bir yayın seçici kurulu tarafından değerlendirilip, gerekli incelemelerin yapılmasının ardından ülkemizde, özellikle yeni yapılıp, kütüphanelerinde kitap ihtiyacı bulunan Ceza İnfaz Kurumlarına gönderileceğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı