Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma çöplüğü yangına alıştı

Bandırma çöplüğü yangına alıştı

Bandırma Belediyesi tarafından çöplük bölge olarak kullanılan alanda metan gazı sıkışması nedeniyle yangın çıktı.

Bandırma Belediyesi tarafından çöplük bölge olarak kullanılan alanda metan gazı sıkışması nedeniyle yangın çıktı.
Geçen yıl beş kez çıkan çöplük yangını bu yıl dördüncü kez yaşanırken, ihbar üzerine olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bandırma Grup Amirliği´ne bağlı ekiplere, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye araçları da katılarak çöplük yangınına müdahale edildi.
Bandırma´da geçen yıl beş kez yangın çıkan ve daha sonra söndürülen Ayyıldız Mahallesi yakınlarındaki çöplük alanı bu yıl dördüncü kez yanmaya başladı. Metan gazının sıkışması sonucu çıkan yangın sonrası alevler çöplük yakınındaki arazideki otları da tutuşturdu.
Dün saat 11.00 sıralarında başlayan ve lodos rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen yangına itfaiyenin suyla müdahalesinin yetersiz kalması nedeniyle toprakla da müdahale edildiğini belirten Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, yangının metan gazı sıkışması sonucu meydana geldiğini bildirdi.
Şehir çöplüğünde vahşi depolama yöntemiyle katı atıkların toplandığı bilgisi veren Onur, ?Yaz aylarında sıcaklığında artmasından dolayı her yıl ilçe çöplüğünde yangın sonrasında oluşan dumanlar bölgede bulunan yerleşim alanlarını olumsuz yönde etkiliyor." dedi.
150 bin nüfusu olan Bandırma´da yaklaşık 50 dönüm büyüklüğündeki araziye her gün 170 ton çöp dökülüyor.
Haber : Erdem Özcan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı