Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma BENGİ projesiyle takdir aldı

Bandırma BENGİ projesiyle takdir aldı

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve istişare toplantısı kurum ve okul müdürleri ve 300 öğretmenin katılımıyla Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde yapıldı

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve istişare toplantısı kurum ve okul müdürleri ve 300 öğretmenin katılımıyla Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde yapıldı
Toplantıya; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, eğitim ve öğretim başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´nın iyi eğitimin kenti olduğuna işaret ederek, ?Bu proje çocuklarımızın kitap okumasına yönelmesini, eğitimin izlenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Projeyi ortaya koymak önemli ama onu uygulamada en büyük unsur öğretmenler. Okulu, kitabı sevdirmek öğretmenlerin ve ailelerin görevi. Bandırma Kitap Günleri´de bu projeyi destekleyen bir çalışma. Bu kitap günleri sürekli olacak.? dedi.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar yaptığı konuşmada, Bengi projesinin çok şeyler vaat ettiğine işaret ederek, ?Öğretmenlerimizin davranışlarında, öğrencilerimizin davranışlarında özellikle velilerimizin davranışlarında belirli değişmeler var. Bir şey vaat ediyor ki eskisine göre çok daha fazla okuyoruz.? diye konuştu.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, yaptığı konuşmada BENGİ projesine destek veren herkese teşekkür etti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´da istişare ve bilgilendirme toplantısında, güzel bir gerekçe ile bir arada olduklarına dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı: ?BENGİ ile bir sinerci oluşturmak istedik. Marmara Adası´ndan Savaştepe´ye, Bandırma´dan Dursunbey´e kadar ilin her tarafında, her köşesinde her okulunda, dağın başındaki ilkokulumuzda, şehrin göbeğindeki ilkokulumuza kadar sizlerin yaptıklarınızı, sizin dışındakilerden sadece veliler değil fark etsin istedik. BENGİ projesinde bu kapsamda bir sinerci oluştu. Bu sinerci ile birlikte, kitap fuarı yapılıyor, bu sinerci ile birlikte, daha önce hiç okula gelmemiş, esnaf odası başkanı geliyor. Tüccar, beyaz eşya bayii Ahmet bey geliyor. En kıymetli varlıklarımız, hayatta uğruna canımızı verebileceğimiz tek canlı olan evlatlarımız size emanet. Bunların bilimsel anlamda, donanımı hem de yakın değerlerle donatılıp hayata devam etmesi gerekiyor.? diyerek sözlerini noktaladı.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli