Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Belediyesine şikayet yağdı

Bandırma Belediyesine şikayet yağdı

Bandırma Belediyesinin ?Halk Masası?nın yanı whatsap üzerinden ulaşılabilen şikâyet birimini hayata geçirmesi Bandırmalıların yaşamını kolaylaştırdı.

"Temizlik ve moloz" hattının yanında whatsap şikayet hattına yılbaşından bu yana yaklaşık 1000 şikayet geldi. Ayrıca Halk Masasına da yıl başından bu yana 1778 şikayette bulunuldu.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye olarak whatsap hattı ve sosyal medya üzerinden alınan şikâyetlerin kısa sürede çözüldüğünü belirterek, hedeflerinin sosyal belediyecilik alanında hızlı çözüm üretmek olduğunu aktardı. Mirza, ?Temizlik ve moloz hattı ile yılbaşından itibaren 300 vatandaşın molozları alındı. Bunlar Hem inşaat atıkları hem de tadilat atıkları . Artık kimse eskisi kadar kontrolsüzce moloz dökemiyor. Bir kamyon yani 40 çuval 35 lira, 80 çuval 60 lira. Amacımız para kazanmak değil, vatandaşlarımız bize ulaştığı an en geç 1 gün içinde molozunu alıyoruz. Temizlik ve moloz ekibimiz yeni kurduğumuz bir ekip, işin büyüklüğüne göre ekiplerimizi yönlendirebiliyoruz. Bu ekipte ortalama 10 kişi çalışıyor. Bunun yanı sıra diğer şikâyet hatlarımız da var. Burada belediye ile ilgili genel şikâyetler geliyor. Yol kazıları, park bahçe, zabıta ile ilgili işgaliyeler, Büyükşehir´e bağı olan her şey de bize geliyor. Biz bu şikâyetleri görmezden gelmiyoruz, arkadaşlarımız şikâyetleri Büyükşehir´e yönlendiriyoruz. Yılbaşından bu yana 580 şikâyet geldi. Bunların hepsine geri dönüş sağlanmış. 450´sine çözüm üretilmiş, 130 civarı şikâyette belediye tarafından çözülemeyecek konular. Vatandaşlarımızda bu teknolojiye adapte oldu. Moloz hattı çok önemli katkı sağladı. Özellikle kötü görüntüler ortaya çıkarıyordu. Bu konu da daha kolay ulaşımı sağladık. Bu büyük ses getirdi. İnsanların böyle bir ekibe ihtiyacı varmış. Kentin temizliği konusunda çok önemli bir adım oldu. Sahipsiz atık bildirimleri de olduğunda ekiplerimiz gidip alıyor. Vatandaşımız fotoğrafını hattımıza gönderiyor bu şekilde daha hızlı çözüm üretiyoruz. Bu whatsapp hatları görseller üzerinden kolay iletişim kurulması için çok iyi oldu. Ayrıca Halk Masasına gelen 1778 şikayet başvurumuz var. Bu şikayetlerin çözüm üretiyor, geri dönüş yapıyoruz.? dedi.
?PARMAKLA GÖSTERİLECEK BELEDİYEYİZ?
Bandırma´da proje çalışmalarının da devam edildiğine işaret eden Başkan Mirza, bölgede parmakla gösterilecek bir belediye olduklarını söyledi. Mirza, ?Kâşif Acar Caddesi projeleri kesinleşti. Araç parkına tamamen kapatılacak. 15-20 gün içinde bu caddeyi tamamlayacağız. Birkaç gün içinde çalışmamız başlayacak. Surlarda seyir teraslarımızı hayata geçirmeyi planlıyoruz. İtfaiye arkasına Aqua parkı olan bir yüzme havuzu planlıyoruz. Burası çok amaçlı olacak. Açık Aqua parklı bir havuzumuz yok. Devamına halı saha, spor salonu, kapalı tenis kortu yapacağız. Bu bölge çok amaçlı spor alanı olacak. 100. Yıl Mahallesine de semt sahası yapacağız. İçinde çocuk oyun parkı ve kafeteryası olacak. Sportif yatımlar konusuna eğilmemizin nedeni bu alanda yeterli tesis olmaması ve bu kentin ciddi bir spor potansiyelinin bulunması. Spor Bakanlığı´nın da yatırımlar yapması lazım. Bandırma´nın geçmişte tespit ettiğimiz eksiklerini tamamlıyoruz. Bunların başında spor alanları, yeşil alan, kültür merkezleri geliyor. Bu kent daha çağdaş bir kent olacak. Bütün çabamız da Bandırma´nın geleceğini kurtarmak. Büyükşehir yasası ile yarıya inen bütçemize rağmen biz belediye olarak eksikleri bir bir tamamlıyor. Bize ? şu projeyi niye yapmadın´ diyenler bana bu projelerin kaynağını da söylesin. Büyükşehir yasası çıkarken kaynaklarımız 2-2,5 katına çıkacağı söylendi. Biz projeleri buna göre yaptık. Eksilmeseydi yine bu projeleri hayata geçirirdik. Bize gelmesi gereken 250 milyon lira Büyükşehir´e gitti. Yine de günlük hizmetleri yerine getiren, kırsal mahallelere en iyi düzeyde yatırım yapan, büyük projeler yapan, çalışanlarına iyi maaş veren, borcu olmayan parmakla gösterilecek bir belediyeyiz.? diye konuştu.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli