Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Belediyesinden iftar sofrası

Bandırma Belediyesinden iftar sofrası

Bandırma Belediyesi tarafından Ramazan aylarında kurulan İftar Sofrası bu yıl Cumhuriyet Meydanında Bandırma Ortaokulu önünde kuruldu.

Bandırma Belediyesi tarafından Ramazan aylarında kurulan İftar Sofrası bu yıl Cumhuriyet Meydanında Bandırma Ortaokulu önünde kuruldu.
Ramazan Ayının ilk gününde tutulan oruçlar hep birlikte açılırken ilk günün iftar Sofrası CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm´ün desteğiyle gerçekleşti.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği ilk iftarla ilgili açıklama yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye tarafından kurulan iftar sofralarıyla halkın birlik ve beraberlik duyguları içerisinde Ramazan Ayının yaşamasının amaçlandığını söyledi.
Mirza, Ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşların destekleriyle gerçek ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sıcak yemek ve erzak yardımlarının da sürdüğünü ifade etti.
Bu yılki ilk İftara CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm´ün destek verdiğini bildiren Mirza, ?Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. İftarlarını burada açmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu yemeklerimizi gördüğünüz gibi hayırsever vatandaşlarımız ve firmalarımız aracılığıyla Bandırma halkına ulaştırıyoruz. Aynı şekilde her akşam en az 1200 kişiye iftar yemeklerini vermeye devam edeceğiz. Ayrıca yeni mahallemiz Edincik´te de yaklaşık 300 kişiyi iftar yemeği hizmetimizle buluşturuyoruz. Bu çalışmalarımız Aksakal Mahallemizde de gerçekleşecek.? dedi.
Ramazan eğlencelerine halktan tam not
2015 Ramazan Eğlencelerinin ilk akşamı vatandaşlardan büyük ilgi görürken, Hoşgörü Sema Topluluğu tarafından düzenlenen Rumi Mevlevi Ayini, Sema Gösterisi ve Tasavvuf Konseri izleyicilerden beğeni topladı.
İlk iftarın hemen ardından başlayan programda öncelikle çocuklar için Animatör sunucu eşliğinde Ramazan maskotlarının yer aldığı çeşitli yarışmalar ve şovlar düzenlendi. İlk olarak ?Yetenek Sizsiniz Türkiye? yarışması Finalisti İlizyonist Ahmet keyifli bir gösteri sundu. Ardından Hacivat ve Karagöz sahne alarak eğlenceli dakikalar yaşattı. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli