Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bandırma Belediyesi hobi bahçelerini hazırladı

Bandırma Belediyesi hobi bahçelerini hazırladı

İsteyen vatandaş, kendi sebze ve meyvesini yetiştirebilecek.

İsteyen vatandaş, kendi sebze ve meyvesini yetiştirebilecek.
Kendine ait bir bahçesi olmayanlar için doğal sebze ve meyve yetiştirmek artık hayal değil. Doğal tarımı teşvik etmek ve vatandaşların üretim yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından Hobi Bahçesi Projesi hayata geçiyor.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte kendi sebze-meyvesini yetiştirmek isteyen vatandaşlarımızın kullanımına sunarak günlük yaşamın stresinden uzaklaşabilecekleri ve doğada vakit geçirebilecekleri alanlar olarak Hobi Bahçeleri için projeler hazır hale getirildi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, her bir bahçe için ahşap bungalov tarzında bir malzeme deposu ile birlikte tasarlandığını ve bu bahçelerin tamamlanması ardından yararlanmak isteyen vatandaşlara uygun kiralarla kiralanacağını belirtti.
Bandırma ? Çanakkale Yolu üzerinde bulunan Recep Gençler Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi´nin karşısındaki 72 bin 769 metrekare alan üzerine kurulan Hobi Bahçeleri´nde 280 adet bahçe bulunuyor. Bir bahçenin 135 m2 olduğu ve 120 m2 net ekim alanının yer aldığı projede 1 adet idari bina, kafeterya, wc, mescit ve ofis ile depolama alanı da mevcut olacak.
Bandırma Belediyesi´nin Hobi Bahçelerinde küçük bir bahçe kiralayıp kendi sebze ve meyvelerinizi yetiştirebileceğiniz gibi yemyeşil bir ortamda toprakla haşır neşir olmanın keyfini sürebilirsiniz.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı