Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Meclisi´nden 2017´nin ilk toplantısı

Bandırma Belediye Meclisi´nden 2017´nin ilk toplantısı

Bozuk asansörlere cezai işlem uygulanacak

Bandırma belediye meclisi, yılın ilk toplantısını yaptı. Ocak ayı toplantısı, Belediye ve meclis başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşti.
Mirza, toplantıyı, 2017 yılının tüm ülkeye huzur, mutluluk ve barış getirmesi dileğiyle açtı. Toplantıda on altı gündem maddesi görüşüldü.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Mirza, meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgileri aktardı. Başkan Mirza, bu akşamdan başlamak üzere Bandırma ve yöresine metre kareye 70-80 kilo yağmurun düşeceğini, cumartesi gününden, çarşamba gününe dek yoğun kar yağışı görülüp karın 20 santimetreyi bulacağını, sıcaklığın 14 derece düşeceğini bildirdi. Mirza, son terör olaylarını bir kez daha kınarken, "Ülkemizin bu duruma gelmesinde 14 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin de mutlaka sorumluluğu vardır" dedi. AKP İlçe Başkanı Alp Bostancı´nın, medyada yer alan "CHP, teröre destek veriyor" şeklindeki açıklamasının gerçek dışı ve yakışıksız olduğuna dikkat çeken başkan Mirza, Bandırma´daki siyaset üslubuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Mirza, İlkhaber Gazetesi´nde yer alan belediye taş ihaleleriyle ilgili olarak bilgi verirken, iddiaların asılsız olup her şeyin yasal zeminde gerçekleştiğini belirtirken, "Bizde yanlış iş olmaz. Biz, kişileri kayırmayız. Yapılan işin doğruluğuna bakarız. Kaldı ki, hâlen belediyemizde bulunan müfettişler, önce bu ihaleleri inceleyerek herhangi bir yanlışlık olmadığını belirlediler" diye konuştu.
Mirza, ardından, belediyenin son bir aylık çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Mirza, bozuk olup tehlike arz eden asansörlere cezai yaptırım uygulayacaklarını belirtti.
Daha sonra meclis gündemine geçildi.
Erikli Mahallesi´nde, belediyeye ait parselde, belediye tarafından güneş enerji santrali kurulması için imar plânı değişikliği yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´den gelen yazının, İmar Komisyonu´na gönderilmesi kabul edildi. Başkan Mirza, toplantıya ara vererek, komisyonun toplanmasını sağladı. Komisyon, imar plânı değişikliğini inceleme kararı aldı.
Mecliste, her apartmana belediyenin, 50 TL karşılığında "Yapı Denetim Sertikası" asması oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda, Denetim Komisyonu üyeliklerine gizli oyla CHP´den Erhan Elmastaş ve Gökhan Yankol, AKP´den Alp Bostancı seçildiler.
Gündemde yer alan meclisin tatil zamanı, yine ağustos olarak olarak belirlendi.
Toplantıda, sözleşmeli zabıta personeli olarak çalışan 15 zabıta memurunun sözleşmelerinin bir yıl daha yenilenmesi karar altına alındı.
Mecliste, evsel katı atık bedeli de görüşüldü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin, Bandırma Belediye Meclisi´nin metre küp su harcaması ile ilgili aldığı kararı uygun görmeyerek tarifeyi geri çevirdiğini belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Büyükşehir, sıfır tüketim olan konutlardan katı atık bedeli alınmaması gerektiğini bildirdi" dedi.
Meclis, konutlardan, 2016 yılındaki katı atık bedelinin metre küpü 7 lira olarak alınmasını, sıfır tüketimden para alınmamasını, işyerlerinin ise eski meclis kararına uygun ödeme yapmasını kabul etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli