Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Belediye Meclisi´nde gerginlik

Bandırma Belediye Meclisi´nde gerginlik

AK Parti grubu meclisi terk etti

Bandırma Belediye Meclisi´nin şubat ayı toplantısı gergin bir ortamda geçti.
Üç gündem maddesi bulunan toplantıyı, AKP grubunun başka bir etkinlikte bulunması nedeniyle Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından gecikmeli başlatıldı.
Daha sonra toplantıya gelen AKP grubu, gündeme alınması için genelevin, mahalle arasından kaldırılması, eski hal binasının çirkin durumundan kurtarılması için yeni düzenleme yapılması, eski belediye binasının kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yıkılıp yeniden yapılması, Bandırma´ya kadın sığınma evi kurulması konularında önerge verdiler. Başkan Mirza, bu konuların meclis gündemine alınamayacağını vurgulayarak, kendilerine daha sonra yazılı yanıt vereceğini belirtti. Bunun üzerine Mirza ile AKP´li Sabri Külcü, Nejan Nart Ünver ve Yılmaz Özdemir, sert eleştiriler getirerek, önergelerinin gündeme alınıp alınmama konusunun mecliste oylanmasını istediler. Bu arada CHP´li Şerafettin Engüdar, bu önergelerin meclis gündemine alınamayacağı gibi komisyonlarda da görüşülmesinin yasal olarak olanak dışı bulunduğunu belirtti.
Mirza´nın, önergeyi gündeme almayarak, yazılı yanıt vereceğini belirtmesinin ardından tepki gösteren AKP grubu meclisi terk etti.
Gündemin tamamlanmasından sonra Mirza´nın önerisi üzerine yapılan anketlerde, Bandırma´nın en önemli sorunlarının başlarında gelen trafik, otopark ve kazılan yollar konuları görüşülerek, meclis üyelerinin düşünceleri alındı.
Meclis toplantısına, bağımsız meclis üyesi Yakup Ataş, mazeret dilekçesi göndererek katılmadı. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli