Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Meclisi Toplandı

Bandırma Belediye Meclisi Toplandı

Belediyenin zararı 900 bin lira

Ekim ayı içinde bütçenin onaylanarak Büyükşehir Belediyesine gitmesi gerektiğini belirten Dursun Mirza, bu tarihler arasında ikinci bir meclis toplantısı olacağını belirtti. 12 gündem maddesi ile toplanan mecliste, 2. birleşim tarihi 19 Ekim olarak belirlendi.
Batman´da yaşanan terör eylemini lanetleyen Belediye Başkanı Dursun Mirza, şehitlere Allah´tan rahmet, yaralanan askerlere ise acil şifalar diledi. Toplantı öncesi ?Bandırma ve Yakın Çevresi tarihi? isimli kitap hakkında bilgi veren Başkan Mirza, kitaptan Belediye Meclis Üyelerine hediye etti.
SEL FELAKETİ MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ
Gündem öncesi konuşan Mirza, ?devletimiz başta Valimiz, kaymakamımız, büyükşehir belediye başkanımızla birlikte çalıştık. Erdek´te de yol kaymaları oldu. Bu selde altyapı eksikliği var. Altyapı BASKİ´de biliyorsunuz. Önceki dönem Ordu Caddesi´nde 2 metrelik tonozlarla sular toplanmıştı bunun 2. ayağı Kurtuluş Caddesi ve Şehit Süleyman Bey Caddesi üzerinden direk aşağıya vermeyi düşünmüştük. Ayrıca yağan yağmur nedeniyle tepmeler yaşandı. Esnaf, Şehir Süleyman Bey Caddesinde kırılan tonozun yeniden yapılmasını istiyor. Biz aynı gece sökülen taşları kaldırdık ve temizledik. Ertesi günde tamire başlayıp 17 Eylül´e yetiştirdik. Yaptığımız granitler yerli ve kaymayanlardan. 180 tane vatandaşımızın mağdur olduğu Kaymakamlık tarafından tespit edildi. 902 bin 791 lira belediyenin gördüğü zarar. Kâşif Acar´da yol sökülmüştü. Bu da şans oldu. Esnafımız ?ilk kez su basmadı´ dedi. Bu caddede sürekli sorunlar vardı. Çift sıra park vardı. Yolu aşağı indirdik. Kazıları önceden yaptırdık. Hem menfezleri hem de giderleri genişlettik. Bir an önce bitmesi için arkadaşlarımızı çaba sarf ediyor. Balıkesir´de Milli Kuvvetler Caddesi de böyle. Zabıtalarımız burada genişleyen kaldırımların işgaline izin vermeyecek. Ana caddeler artık bize geçti. Keşke başından beri bizde olsaydı. Atatürk Caddesinde çökmeler var, İnönü Caddesinde de yine düzgün bir çalışma yapacağız.?dedi.
OSB´DE ÜRETİM YAPILACAK
Meclis toplantısında OSB´de dayanıklı tüketim malları üretimi yapılacağı ve çok ünlü bir şirketin Bandırma´ya geleceği açıklandı.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, OSB konusunda bilgi verdi. Mirza, ?OSB başlıyor Kaymakamlıkta ilk toplantı yapıldı. Yönetim denetim oluşturuldu. Burada gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Önümüzdeki günlerde yol haritası belirlenecek. Kamulaştırma gündeme gelecek tabi bu olmadan önce bizim önerimiz ikna yöntemi ile yapılması. Daha önce çevre duyarlılığı konusunda protokol imzalamıştık. Ünlü bir dayanıklı tüketim malları firmasının burada üretim yapacağı söylendi.?dedi.
YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yol yapım çalışmaları konusunda da konuşan Başkan Mirza, ?Paşakent mahallemizde vatandaşlarımız evlere yerleştikleri için onları tozdan kurtarmak adına yolları yaptık. Kaldırımlar ise daha sonra yapılacak. UEDAŞ yine bize sormadan Sevgi yolu girişinden hat geçirmiş. Yeni Yenice mahallemize de bir düğün salonu kazandırmış olduk. Yüzde 95 tamamlandı, kısa zamanda açılışını yaparız. Şimdi kitap günlerimiz devam ediyor. Bandırma yazarlarımızı bu kez daha da çoğalarak devam etti. Ayrıca onarla stant tahsis ettik. İmza ve kitaplarını satma imkânı sunduk.?diye konuştu.
MECLİSTE İSTİFA
Geçtiğimiz aylarda Fatma Sibel Salı´nın istifası ile CHP Belediye Meclis Üyesi olarak görevine başlayan Neşe Erdem istifa etti. Erdem´in yerine Aysel Beyaz meclis üyesi oldu. Beyaz ilk meclis toplantısına 4 Ekim Perşembe akşamı katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Dursun Mirza ?Aramızda yeni bir meclis üyemiz var neşe Erdem İstifasını bildirildi. Aysel Beyaz aramızda? dedi.
GÜNDEM MADDELERİ
Bandırma Belediye Meclisi 12 gündem maddesi ile toplandı.
?Plan notlarına madde ilave edilmesi hakkındaki imar komisyonu? maddesi tartışma yarattı. Mirza diğer ilçelerin bu kararı aldığını belirtti. Harun Algül ?kararın Bandırma Belediyesinin aldığı en kötü karar? dedi. Şerafettin Engüdar ? inşaatçılığın önü tıkanmaması için bu kararın alındığını belirtti. Algül ?Yönetmeliğe aykırı mı biliyoruz. Yanlışı bile bile karar almaya devam ediyorsanız en kötü karar budur.? MHP´li iki üyenin reddetmesi üzerine madde oy çokluğu ile kabul edildi.
AMFİ TİYATRO HAYAL OLDU
Bandırma Belediyesi tarafından Hacıyusuf Mahallesi ?Tepe Gazinosu? yanında bulunan aladan yapmayı planladığı amfi tiyatro projesi iptal oldu. Alanın yıllar önce afet bölgesi ilan edildiği ortaya çıktı.162,182,184,185,209 adalarda afete maruz bölge kararı alınması talebi imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.
Engüdar: ?1962 yılında burası afet alanı ilan edilmiş. Buranın bakanlar kurulu kararı ile kaldırması gerekiyor. Bilim bunu plana işlememiz gerekiyor. ?
19 Ekim 19:00 da ikinci birleşim yapılmasına karar verildi. Haber : Tufan Dalgıç



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli